ye-logo.v1.2

Відтепер в обласній філармонії навчатимуть балету

Культура 6259
З дітьми працюватимуть професійні артисти
З дітьми працюватимуть професійні артисти. Фото: ілюстративне stock.adobe.com

Відкриють балетну студію класичного танцю.

Незабаром у Хмельницькому запрацює балетна студія класичного танцю. Новий проєкт стартуватиме 25 вересня – тоді пройде набір у балетну студію. Як повідомили у філармонії, набиратимуть і дітей, і дорослих.

«Ми давно чекали моменту, коли здійснимо цей проєкт. Є велика потреба в такій студії, адже класичний танець – основа хореографії. Діти, які в нас навчаються у студії народного танцю при «Козаках Поділля» частково вивчають класику. Але ми вирішили відокремити студію класичного танцю від студії народного танцю. Тому, що в планах багато проєктів, в яких буде основою чистий балет, балетний спектакль. Нам потрібні гарні кадри, які поповнюватимуть нашу філармонію, - сказала Заслужена артистка України Олена Єфімчук. - Буде серйозний підхід до студії. Вже є програма на вісім років навчання. Це не буде гурток, це буде балет. Ми не будемо танцювати бджілок, гномиків. Номери у нас будуть – основа класичного танцю».

Як розповідає балетмейстер, початково планувалося набирати у студію дітей з семи років. Але через велику кількість прохань від хмельничан, мінімальний вік дітей змінили до п’яти років.

«Для таких маленьких спочатку буде ритміка, гімнастика. Дітки середніх класів нашої балетної студії зможуть вивчати історико-побутовий танець. Вихованці старших класів займатимуться характерним сценічним танцем, яким наповнюються опери і балети. Дорослі теж просяться вивчати класичний танець. Навчатимуть вони і пози, і рухи, і позиції рук», - додає Олена Єфімчук.

Наступного тижня відбудеться конкурсний відбір.

У студію планують набрати три або чотири групи по 15 чоловік. Заняття будуть проходити в стінах філармонії тричі на тиждень. Для молодших вихованців вони триватимуть одну академічну годину, для старших – дві години. Уроки викладатиме керівниця студії, балетмейстер-постановник, Заслужена артистка України Олена Єфімчук, а також професійні досвідчені артисти балету.

«У квітні наступного року в нашій філармонії будемо ставити балет українського композитора. Який саме, поки не розповідаємо. Поряд з дорослим балетом «Козаків Поділля», на сцені виступлять і діти, набрані в балетну студію», - зазначив художній керівник Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Степан Дробіт.

Конкурсний відбір у балетну студію класичного танцю відбудеться наступної середи, 25 вересня, о 17:00 у приміщенні Хмельницької обласної філармонії. Деталі за телефоном: 067 383 90 21 (після 12:00).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую