ye-logo.v1.2

Вихідні у Хмельницькому: афіша заходів 27-29 вересня

Культура 10178
Куди піти у Хмельницькому протягом вихідних, читайте в нашій афіші
Куди піти у Хмельницькому протягом вихідних, читайте в нашій афіші. Фото: ілюстративне shutterstock.com

Програма заходів.

Цими вихідними у Хмельницькому святкуватимуть День міста. Містяни відзначатимуть 588-річницю із дня першої писемної згадки про місто. Цього року святкування буде тематичним - більшість заходів будуть пов’язані з супергероікою. 

Святкування Дня міста розпочинається вже сьогодні. Цього дня відбудуться розваги для дітей, музичні виступи, пройде чемпіонат міста з лову риби. Найбільш насиченою на події буде субота. Тематичні фотозони, виставки, шоу, парад супергероїв, гастрофестиваль, музичні концерти заплановані на 28 вересня. У неділю святкування продовжиться. Як саме, читайте у програмі заходів.

Крім того, не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї діє постійна експозиція "Натхненні Бойчуком", виставковий проєкт "Новий пейзаж. Новий портрет" та виставка Неллі Павлової "Про що мовчить каміння". Персональна виставка Марини Ролі "Мій Хмельницький" діє в приміщенні музейної галереї "квАРТира". Виставку Василя Савченка «Expectative» демонструють в арт-центрі "Масло". Фотовиставка конкурсу "Хмельницький крізь об'єктив" нещодавно була відкриту у музеї=студії фотомистецтва.

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом вихідних у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

П'ятниця (27 вересня)

Еко-страйк "За Клімат"

У вересні по всьому світу прокотиться хвиля кліматичних страйків #GlobalClimateStrike, до яких долучатимуться тисячі людей, які прагнуть зупинити екологічну катастрофу! Хмельницький долучається до хвилі еко-страйків.

Коли: 13:00
Де: Майдан Незалежності
Вартість: безкоштовно

Комедія "За двома зайцями"

Гарна, але бідна чи багата, але з довгим носом - кого обрати? Класика не вмирає, Голохвості тим паче. Нова вистава старої п'єси. І хоча всі знають, що буде, коли поженешся за двома зайцями, Голохвастий усе ж таки спробує.
Відмінний акторський склад, декорації, український побут, пісні і танці – ось компоненти успіху цього спектаклю, що перетворюють його на прекрасну барвисту феєрію! У ролі далеко не красуні Проні - неповторна Руслана Писанка, яка легко зачаровує і викликає овації, ледве з'явившись на сцені.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: 120-300 гривень

Науково-практична конференція «Народний Рух України за перебудову у 1989-1991 роках на Хмельниччині»

Організаторами конференції виступили Хмельницька міська рада, музей історії міста Хмельницького, громадський комітет ветеранів Народного Руху України. У конференції візьмуть участь відомий історик, письменник, доктор історичних наук, професор Володимир Сергійчук та низка провідних науковців міста й області, ветерани-активісти Народного Руху України, представники закладів освіти міста та області. В рамках науково-практичної конференції відбудеться презентація книги Лева Бірюка «Народний рух. До 30-річчя НРУ: становлення, діяльність, розбудова».

Коли: 10:00
Де: Дитяча школа мистецтв, вул. Гагаріна, 3а
Вартість: безкоштовно

Концерт «З днем народження, рідне місто Хмельницький!»

Усіх охочих запрошують на концертну програму до Дня міста. На гостей чекають виступи талановитих дітей - вихованців "СКЦ Плоскирів", сюрпризи від запрошених гостей та приємна атмосфера свята.

Коли: 18:00
Де: СКЦ "Плоскирів", вул. Курчатова, 90
Вартість: безкоштовно

Чемпіонат міста «Проскурівська риболовна ліга»

Для любителів риболовлі буде проведено Відкритий чемпіонат міста Хмельницького з лову риби серед рибалок-любителів у триборстві з лову риби з берега поплавковим, спінінговим та фідерними вудилищами. Захід відбудеться в рамках відзначення Дня міста 27-29 вересня цього року. Бажаючим взяти участь потрібно заповнити аплікаційну форму. До участі у змаганнях допускаються особи віком від 14 років з відповідним станом здоров'я. Учасникам, у кожній дисципліні, присвоюється реєстраційний номер, який буде перепусткою на змагання та атрибутом для встановлення особи спортсмена. Участь у змаганнях братиме у кожній дисципліні 30 осіб. Додатково буде зареєстровано ще 10 чоловік, в разі відмови одного з учасників у змаганнях має право взяти участь наступний зареєстрований учасник.

Коли: 7:00
Де: Водойма річки Південний Буг, пляж

Інтерактивне свято та майстер-клас "Яблучка рум'яні"

У програмі: веселі ігри, танці, нові дитячі пісні, повторення кольорів і фруктів (що росте в саду?), цікаві звдання, творчий майстер-клас, смачне пригощання від Яблуньки

Коли: 17:00
Де: Казковий світ, вул. Н. Берегова, 45а

Розважально-ігрова програма "Місто дитячого натхнення"

У програмі: флешмоби; малювання кавою; тематичні кросворди; рухливі ігри з аніматорами; конкурс малюнків на асфальті; створення колажу мрій; імпровізаційний концерт за участі охочих, подарунки.

Коли: 16:00
Де: Дитячий майданчик "Іскорка", вул. Козацька, 60
Вартість: безкоштовно

Субота (28 вересня)

 

Фото: з архіву редакції

День міста Хмельницького

Цьогоріч виповнюється 588 років з часу першої писемної згадки про місто Хмельницький. Святкування вируватиме впродовж двох днів, 28 і 29 вересня, та проходитиме під гаслом: «Ласкаво просимо у Хмельвіль!». На центральній вулиці міста – Проскурівській можна буде долучитися до культурних та спортивно-ігрових заходів. У сценарії: офіційне привітання міського голови, святковий концерт, фото-зони, ярмарок, парад казкових героїв і не тільки.

Коли: протягом дня
Де: місто Хмельницький
Вартість: безкоштовно

Збір книг для наших захисників України

Ти любиш книги, збираєш їх, не уявляючи свого дозвілля без читання, обмінюєшся з друзями книгами та думками про найкращі з них. Це чудово! Тож уяви собі людину, яка нині на сході України захищає наше мирне небо, а тому позбавлена улюбленого заняття. Ми в чергове передамо воїнам улюблені книжки, які наповнять хвилини їхнього дозвілля радістю й сенсом, нагадають про сім'ю та родину. Ми хочемо передати їх знову у реабілітаційні центри та госпіталі, де відновлюються воїни. Принеси книги, які будуть корисними та цікавими для наших захисників. Незабаром вони поїдуть за таким благородним, цільовим призначенням!

Коли: з 10:00
Де: Парк імені Т. Г. Шевченка (за кінотеатром), ярмарковий будиночок "Сімейної газети"

Дитяча субота "З днем народження, місто моє!"

Книгарня "Є" запрошує маленьких хмельничан на святкування Дня міста! На учасників чекає весела вікторина, знайомство з міськими легендами, цікаві майстер-класи.
Коли: 14:00
Де: Книгарня «Є», вул. Проскурівська, 2
Вартість: безкоштовно

Проєкт "Підпілля кави"

Підпілля кави - це надзвичайна атмосфера від кав’ярень міста. До кав’ярень, які розташовані на вулиці Проскурівського підпілля, на один день заселяться інші, аби наповнити всю вулицю неперевершеним ароматом кави. Впродовж дня на локації гратимуть музиканти. Баристи готуватимуть улюблену каву та кавові напої, а вам залишається лише насолоджуватися прекрасною атмосферою та смакувати запашну каву. Зазвичай у День міста на Проскурівській дуже людно і гучно, тому пропонуємо заховатися у Підпіллі кави. А ще буде можливість проголосувати за улюблену кав'ярню.

Коли: 12:00
Де: Вул. Проскурівського Підпілля
Вартість: безкоштовно

Книжковий ярмарок «Читай українською»

Запрошують взяти участь у традиційному книжковому ярмарку «Читай українською», який відбудеться у рамках святкування Дня міста Хмельницького. Головна вимога – продаж нової україномовної літератури.

Коли: 10:00
Де: Сквер ім. Т. Г. Шевченка
Вартість: безкоштовно

Сільськогосподарський ярмарок

Ярмаркування для хмельничан вже стало гарною традицією, а для фермерів, виробників сільськогосподарської продукції Хмельницької області, мешканців міста та сіл, гарна можливість вигідно продати та придбати продовольчі товари.

Коли: 9:00
Де: вул. Прибузька
Вартість: безкоштовно

Відкриття кав'ярні-музею «ELEPHANT»

Це єдина кав'ярня в Україні, а можливо і в Європі, де ви зможете одночасно побачити понад 1000 слоників, які прибули зі 100 країн світу.?Статуетки, поштові марки, поштівки, картини, горнятка не залишать байдужим жодного з відвідувачів. Особливого затишку додасть камін, в якому використані будівельні матеріали з будівель старого Проскурова. Цей куточок дасть можливість кожному доторкнутись до минувшини нашого чудового міста.

Коли: 9:00
Де: вул. Проскурівського підпілля, 75/1
Вартість: безкоштовно

Дитяча вистава «Бебі-бум»

«Бебі театр» - це затишна домашня атмосфера малесенького залу. Для дорослих є крісла, а маленькі глядачі можуть розташуватися, як їм більше подобається: на великому теплому паласі і кольорових подушках або у мами на колінах. У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, відчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків. Сюжети прості і зрозумілі малюкам. У виставі постійно чергуються активності «перегляд вистави — гра», так малюк не встигає занудьгувати і відчуває себе безпосереднім учасником того, що відбувається.

Коли: 10:30
Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Флешмоб "Святковий тролейбус" на День міста

Вже традиційно до Дня міста у Хмельницькому курсуватиме святковий тролейбус з незвичним маршрутом. Такий музичний флешмоб влаштовують третій рік поспіль. Їздитиме святковий тролейбус, який з самого ранку буде вітати хмельничан з Днем міста. Усе відбуватиметься у музичній формі.

Коли: 9:00-16:00
Де: вулиці міста

Просвітницька акція «Жива бібліотека просто неба»

У рамках заходів з нагоди відзначення Дня міста, в парку ім. І. Франка почне працювати «Жива бібліотека просто неба». Просвітницький захід уже не вперше пройде у місті. Протягом літа для усіх бажаючих неодноразово організовували подібні розваги і кожного разу бібліотека у нетрадиційному форматі викликала зацікавленість серед хмельничан та залучала багато дітей до веселого та пізнавального проведення часу.
Акція покликана показати, що бібліотека може бути «живою» та сучасною і що це не лише стелажі з книгами в приміщеннях бібліотечних філій. Основна ідея «живої бібліотеки» і її ж принципова відмінність від класичної книгозбірні полягає в тому, що тут книжки як основний елемент бібліотеки, знаходяться у незвичному громадському місті.

Коли: 12:00
Де: парк імені Франка
Вартість: безкоштовно

Конкурс "Promisto". Церемонія нагородження переможців

У День міста Хмельницького на великій сцені біля кінотеатру ім. Т. Шевченка презентуватимуть іміджеве відео за підсумками конкурсу «Promisto». Також відбудеться церемонія нагородження переможців.

Коли: 14:30
Де: Велика сцена біля кінотеатру ім. Т. Шевченка
Вартість: безкоштовно

Антон Логов. Відкриття інсталяцій та artist talk

У межах святкування Дня міста літературно-перекладацький фестиваль "TRANSLATORIUM" та Управління культури і туризму Хмельницької міської ради ініціюють появу інсталяцій «А», «О», «Безкінечність», об'єднаних темою взаємодії та співпраці як основоположних елементів творення, необхідних для спільного формування культури.

Коли: 12:00
Де: ТЦ "Дитячий світ"
Вартість: безкоштовно

Неділя (29 вересня)

 

Фото: з архіву редакції

Вистава "Приборкання норовливої"

Творчий колектив представить глядачу виставу за п'єсою Вільяма Шекспіра - "Приборкання норовливої". Театр гостинно запрошує на перегляд комедії за п'єсою В. Шекспіра.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький академічний обласний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: 80-150 гривень

Дитяча вистава "Пан Коцький"

В одного чоловіка був кіт, та такий старий, що вже й нездужав мишей ловити. От хазяїн його і виніс до лісу, мовляв, нащо той йому. Покинув і поїхав. От здибала його Лисичка, представився кіт Паном Коцьким. А Лисичка й запропонувала бути йому за жінку, а він їй за чоловіка аби був. Що з того вийшло, побачите на виставі.
Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46.
Вартість: 28-30 гривень

Велосипедна подорож до с. Антоніни

Збір: м. Хмельницький, Дендропарк (за меморіалом) о 08:45.
Старт: 09:00. Формат: всі види велосипедів. Дорожне покриття: асфальт 100%. Дистанція: 120 км. Темп: 20 км/год. Маршрут: Хмельницький-Красилів-Антоніни-Чорний Острів-Хмельницький. Фініш: 18:30(орієнтовно) м.Хмельницький.

Коли: 8:45
Де: Старт: Дендропарк (за меморіалом)
Вартість: безкоштовно

Відкриття виставки скульптур Олексія Леонова

Понад 120 персональних виставок Олексія Леонова відбулися упродовж 2005 – 2019 років. Географія його робіт вражає: Україна, Білорусія, Росія, майже всі країни Європи, США, Канада, Південна Америка, Киргизія, Узбекистан, Індія, Китай, Монголія, Японія. Роботи скульптора знаходяться більш ніж в 50 містах світу.

Коли: 12:00
Де: Мистецький Простір, проспект Миру, 103/1
Вартість: безкоштовно

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» в «Фейсбуці», а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у «Viber».

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую