ye-logo.v1.2

Містичний музей та лицарський турнір: чим здивує «Гарбузова ніч» у Меджибізькій фортеці

Культура 2609
26 жовтня у Меджибізькій фортеці влаштують «Гарбузову ніч»
26 жовтня у Меджибізькій фортеці влаштують «Гарбузову ніч». Фото: maqik.com

Цього року буде особлива подія, яка стане кульмінацією Гарбузової ночі.

26 жовтня на території Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» вчетверте влаштують «Гарбузову ніч». Під відкритим небом відбудуться лицарські турніри, театралізовані історії кохання, конкурси та екскурсії підземеллями.

Цього року «Гарбузову ніч» буде особлива тим, що відбувається у 200-ту річницю відкриття першого музею у стінах фортеці.

"У програмі заходу цього разу буде особлива подія, яка стане кульмінацією Гарбузової ночі. Це відтворений перший музей Адама Чарторийського, який розмістився у підземеллі фортеці. Він значно відрізнятиметься від звичних нам музеїв. Буде наповнений різними цікавинками та таємничими речами", - розповідає заступник директора історико-культурного заповідника «Межибіж» Ігор Западенко.

І додає, що оскільки «Гарбузова ніч» є кульмінацією туристичного сезону, то вона об'єднає все що було найцікавіше у ньому. Ц е зокрема, лицарські бої від організаторів фестивалю "Епоха героїв" і турнір для всіх охочих спробувати себе у лицарському спорті і здобути титул "Чорного лицаря" або "Білої пані" Меджибізької фортеці.

Традиційно у стінах фортеці покажуть театралізовані історії кохання. Не обійдеться без конкурсів та майстеркласів. Конкурс на найбільший гарбуз "Гарбузілла 2019", на звання якого, до речі, вже є претендент. Він виріс на території заповідника із зерняток гарбузів торішньо свята. Хто його переважить отримає не тільки звання, а і приз. Продовжать гарбузову тему конкурси на найкращий світильник та квіткову композицію у гарбузі.

Розпочнеться дійство 26 жовтня, в суботу, о 18:30, а завершиться все близько 23-ої.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую