ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відкрили виставку різьблених ікон

Культура 2173
Експозиція діятиме до 20 січня 2020 року
Експозиція діятиме до 20 січня 2020 року. Фото: ХОХМ

Автор комбінує у своїх роботах різні породи деревини.

У Хмельницькому художньому музеї відкрили міні-виставку хмельницького різьбяра Анатолія Козака. Він представив 3 своїх роботи, це - різьблені ікони «Богоматір Почаївська», «Народження Ісуса Христа» та «Радість всіх радостей».

Експозиція має назву «Дерево духовності». За словами музейчиків, автор комбінує у своїх роботах різні породи деревини: вільха, горіх чорний, горіх волоський, слива, вишня, черешня, груша, клен, липа. Всі вироби мають природний колір, без тонування.

Автор експозиції Анатолій Козак різьбою по дереву розпочав займатися 2011 року після важкої хвороби. Цьогоріч брав участь багатьох виставках як у рідному місті так і на всеукраїнському рівні.Музейники розповідають, що кожна з представлених ікон першопочатково має глибоке змістовне навантаження та силу впливати на людство, формувати надважливі почуття та якості: доброти, щирості, чуйності, мудрості, смирення.

Автор експозиції Анатолій Козак різьбою по дереву розпочав займатися 2011 року після важкої хвороби. Фото ХОХМ

Переглянути роботи Анатолія Козака, які увійшли до експозиції, можна до 20 січня 2020 року у Хмельницькому обласному художньому музею (вул. Проскурівська, 47).

Експозиція має назву «Дерево духовності». Фото: ХОХМ

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую