ye-logo.v1.2

Коли людина торкається краси, вона сама стає красивою

Культура 1612
Фото: РПЛ

У цьому переконанi сибiрськi художники з духовно-екологiчного поселення – Вiссарiон, Iгор Гончаров i Микола Онищенко

На виставці, яка експонується у фойє Хмельницької обласної телерадіокомпанії, представлені полотна, унікальні не лише за технікою виконання, але й за життєдайною силою, особливими світлом і спокоєм, якими вони наповнені.
Духовно-екологічне поселення знаходиться на півдні Красноярського краю, біля підніжжя Саянів. Община почала створюватися влітку 1993 року, коли кілька десятків людей з різних куточків колишнього Радянського Союзу почали влаштовувати своє життя у населених пунктах цього краю. Нині у поселенні нараховується близько 4 000 чоловік, і воно є одним з найбільших у світі. Люди тут живуть у екологічно-чистому просторі, вирощують сади і виховують нове покоління у творчому й неагресивному середовищі.
Назва виставки – „Духовний шлях і мистецтво”. „І це невипадково, – каже один з трьох художників, Микола Онищенко. – Людина творить душею, і дуже важливо, щоб її внутрішній світ, світ душі, був чистим і гармонійним, тому що це завжди відбивається у картинах. Серце художника пульсує в його роботах і випромінює любов, радість і світло. А твори несуть позитивний заряд і навіть можуть зцілювати. І тому перед художником стоїть велика відповідальність. Він має усвідомлювати, що несе людям, що вкладає у свої творіння. Одне з завдань цієї виставки – показати, що духовність і культура не можуть існувати окремо. Колись розділили ці два поняття, і тоді духовність стала безкультурною, а культура – бездуховною”.
Картини Віссаріона і Миколи Онищенка виконані у техніці пастель, полотна Ігоря Гончарова написані олією. Описувати картини – справа невдячна, краще йти і дивитися, щоб скласти власні враження і відчути потужну енергетику художників.
Хмельницький – одинадцяте місто в Україні, куди завітали тайгові митці. До цього вони вже побували у Росії, Болгарії, Прибалтиці.
На виставці, яка працюватиме до восьмого березня, можна придбати репродукції картин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую