ye-logo.v1.2

Виставку «Всі відтінки…Чорний» презентували у Хмельницькому (ФОТО)

Культура 2497
Відвідувачі виставки охоче фотографувалися біля експозицій
Відвідувачі виставки охоче фотографувалися біля експозицій. Фото: автора

Представлені картини, графіки та скульптури мають один колір – чорний.

Сьогодні, 23 січня, у музейній галереї «квARTира» відбулося відкриття виставки з колекції Хмельницького обласного художнього музею під назвою «Всі відтінки…Чорний».

«2020 рік – рік кольору в музейній галереї «квARTира». Саме тому, що два місяці ми презентуватимемо серію виставок, які будуть присвячені шести кольорам та їх відтінкам. Сьогодні на виставці представлені твори мистецтва видатних українських художників: Карла Звіринського, Миколи Малишка, Марка Гейко, Тиберія Сільваші, Володимира Бовкуна, Романа Романишина, Ярослави Мотики, Михайла Ніколаєва та інших. Усі їхні роботи мають спільний домінуючий колір – чорний. Також їх об’єднує абстрактність ідей та сакральний зміст», - розповіла працівниця Хмельницького обласного музею Марія Фролова.

Михайло Ніколаєв біля своєї роботи "Спраглі круки"

Серед експонатів виставки були роботи відомого хмельницького художника-театрала Михайла Ніколаєва. На запитання, про що його роботи, він сказав: «Художник не має стояти біля картини і щось пояснювати. Все що він хотів сказати, він сказав своєю творчістю. А якщо ви побачите щось своє, прекрасно».

Робота Тиберія Сільваші із серії «Теми і варіації»
Робота Ігоря Ященка «Фараон»
Робота Михайла Ніколаєва "Шахи"
На виставці також було представлено роботу невідомого автора під назвою "Портрет дівчини"

Світ таємниць чорного кольору можна буде переглянути до березня у приміщенні музейної галереї «квARTира» (вул. Проскурівька, 47). У музеї розповіли, що наступна експозиція буде присвячена синьому кольору.

Куратор виставки Марія Фролова розповіла, що роботи представлені в експозиції об’єднані чорним кольором та сакральним змістом
Серія виставок присвячена шести кольорам та їх відтінкам акцентує увагу на властивостях кольору та демонструє розмаїття колекції Хмельницького обласного художнього музею
Переклянути виставку «Всі відтінки…Чорний» можна до березня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую