ye-logo.v1.2

Реалії життя людей з інвалідністю показали на світлинах

Культура 2249
Виставку розташували у приміщенні одного з торговельно-розважальних центрів міста
Виставку розташували у приміщенні одного з торговельно-розважальних центрів міста. Фото: автора

Авторами та героями фотовиставки стали хмельничани з обмеженими можливостями.

Сьогодні, 30 квітня, у Хмельницькому влаштували незвичну кількагодинну фотовиставку. На стендах в одному з торговельно-розважальних центрів міста розмістили пів сотні світлин, які зображують життя хмельничан з обмеженими можливостями. Учасниками проєкту стали представники хмельницьких організацій людей з інвалідністю. Саме вони продемонстрували своє бачення Хмельницького через об'єктив фотоапарата.

Герої фотографій – призери спортивних змагань, відвідувачі фестивалів, учасники конкурсів. Усі вони, не зважаючи на обмежені можливості, ведуть активний спосіб життя. Як розповів голова громадської організації «Світ без бар’єрів» Віктор Кучер, подібні проєкти надихають людей з особливими потребами. Чоловік на виставці презентував кілька особистих фотографій, які демонструють його життя в побутових умовах. Також на стендах розвісили колективні знімки з життя їхньої організації.

«У людей з інвалідністю проблема навіть у тому, щоб вийти з дому. Важко при цьому бути активними і брати участь у різних подіях, або просто поїхати відпочити. Дехто ці проблеми все ж якось вирішує, а дехто залишається вдома. Але життя в нас одне. Якщо просиджувати його вдома, потім не буде чого згадати, - говорить Віктор. - Важливо робити подібні виставки, адже вони надихають на те, щоб рухатися, чимось займатися і не витрачати своє життя дарма».

Життя людей з інвалідністю у Хмельницькому презентували на фотовиставці.
Світлини продемонстрували у ТРЦ.
На виставку приїхали учасники проєкту.

У якості членів журі на виставку запросили декілька професійних фотографів, які відзначили кращі роботи у чотирьох номінаціях. По закінченню переможці проєкту отримали запрошення на безкоштовне навчання курсу фотомистецтва та інші призи.

«Кожен має відчувати себе потрібним, що він є частинкою соціуму. А подібні виставки дають можливість переконатися, що немає бар’єрів. Ми хотіли долучити людей з інвалідністю, щоб вони більше намагалися цінувати моменти, які вони переживають, і фотовиставка є одним інструментів для цього. Адже ми всі можемо показувати свою творчість у її різних проявах, зокрема й через фотографію», - зауважив один з організаторів проекту, директор Молодіжного центру Владислав Гребенюк.

Кращі знімки відзначили нагородами.
Олександр Дарморос бере участь у міському забігові «Хмельницький City Run».
Хмельниани на рок-фестивалі.
Ще одна частина експозиції - фотопроєкт "Мамо, ти повірила у мене".
На світлинах зображені мами та їх "особливі" діти".

Нагадаємо, також сьогодні у Хмельницькому в арт-центрі «Maslo» відкрилася виставка «Побачити світ іншого». Її героями також стали люди з особливими потребами. Мистецький проєкт поєднав результат фотосесії з представниками організації «Світ без бар’єрів» та дитячий погляд на них крізь призму дитячих малюнків.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую