ye-logo.v1.2

Вистави онлайн: що покажуть хмельницькі театрали цього тижня

Культура 2661
Упродовж тижня показуватимуть вистави онлайн
Упродовж тижня показуватимуть вистави онлайн. Фото: akademteatr.com.ua

Транслюватимуть п'єси із архівів.

Через запроваджений карантин, хмельницькі театрали розпочали транслювати вистави в онлайн режимі. Зокрема, до ініціативи долучились Хмельницький міський монотеатр «Кут» та Хмельницький обласний український музично-драматичний театр імені Михайла Старицького. Вистави з архівів транслюватимуть на каналах у ютубі, також, там можна знайти постановки, які показували минулого тижня.

Хмельницький міський монотеатр «Кут»

31 березня о 19.00 покажуть виставу «Гоголь з Google Гоголь».

П’єса Євгена Курмана. За посмертними записками Миколи Гоголя. Постановка Євгена Курмана. Тривалість вистави – 50 хвилин.

На очах у глядача відбувається реінкарнація великого письменника та драматурга Миколи Гоголя, оживають голоси тих критиків, з якими письменник вів постійну боротьбу. Він ще раз і ще раз нагадує тези свого заповіту нащадкам, які так і не змогли зрозуміти їх суті. А на завершення, опинившись віч-на– віч з живими людьми, вкотре з тривогою промовляє: «Русь, куда же мчишься ты, дай ответ!» Але не отримавши ніякої відповіді, він знову повертається в стан вічного спокою і блаженства, ім’я якого – смерть.

1 квітня о 19.00 покажуть виставу «Смотритель ночі»

Авторська пісенна програма з нічних пригод. В супроводі музичного гурту. Постановка Володимира Смотрителя. Тривалість вистави – 1 година 20 хвилин.

Вистава "Смотритель ночі". Фото: smotritel.me

2 квітня о 19.00 покажуть виставу «Лоліта»

П’єса Ярослава Мельничука. За романом Володимира Набокова «Лоліта». Постановка Мирослава Гринишина.Тривалість вистави – 1 година.

«Лоліта» це історія конфлікту між розкладеними частинками “Я” головного героя, спричиненого глибокими внутрішніми переживаннями любові та відторгнення, пристрасті та одержимості. У виставі представлена власна версія історії кохання Гумберта до юної німфетки, препаруючи внутрішній світ героя, починаючи від його перших любовних переживань аж до трагічного фіналу.

Вистава "Лоліта". Фото: smotritel.me
Вистава "Акомпаніатор". Фото: smotritel.me

3 квітня о 19.00 покажуть виставу «Акомпаніатор»

П’єса Марселя Мітуа. Доля французької зірки (шансоньє). Трагіфарс. Постановка Олександра Голотюка. Тривалість вистави – 55 хвилин.

Люсьєн Люк – головний герой п’єси, в минулому музикант, куплетист, степіст. Гастролі за гастролями, виступи у віддалених містечках і в великих містах Франції зробили його знаменитістю, але… Пройшов час і колишня зірка опустилась по драбині слави вниз в оркестрову яму, в «помийну яму», як висловлюється наш герой. Але талант залишається завжди талантом і він проявляється попри час і обставини. Але де? Коли? І як?

Хмельницький обласний український музично-драматичний театр імені Михайла Старицького

31 березня о 18.00 покажуть виставу «Не такий, як усі»

Автор – Олексій Слаповський (сценічна версія Дмитра Гусакова), режисер-постановник – Дмитро Гусаков. У ролях: Мужчина – заслужений артист України Степан Бортнічук, Жінка – Раїса Бортнічук, Подруга – заслужена артистка України Лариса Курманова, Мама – Віра Резніка.

За порадою екстрасенса, аби позбутися депресії, «красива, багата молода жінка шукає негарного, немолодого, незабезпеченого чоловіка зі шкідливими звичками, щоб зробити його щасливим...» На це оголошення відгукується бідний бібліотекар, мета котрого — прочитати 50 тисяч книг і оженитися на найкращій жінці. Ситуація, як ви вже здогадалися, розвивається цілком непередбачувано. Герої на шляху до любові і щастя мусять подолати свої внутрішні комплекси, а це — ой як не просто!

Фрагмент вистави "Не такий, як усі". Фото: akademteatr.com.ua

2 квітня о 18.00 покажуть виставу «Світанкова фея»

Автор Алехандро Касона, режисер Євген Мірошник.

Події розгортаються в колись багатому будинку, в якому проживають господиня і троє її дітей. Жінка чотири роки тому втратила дорослу дочку, у неї затяжна депресія, життя її не радує, вона забороняє своїм дітям грати, сміятися, ходити в школу. Одного разу у них в будинку з'являється загадкова Мандрівниця. Її обличчя здається таким знайомим. Дуже скоро стало ясно, що це з'явилася до них смерть. Дітям вона сподобалася, вони втягують її у свої ігри, вчать сміятися. Гнітюча обстановка в будинку змінилася в кращу сторону — вийшло так, що мандрівниця подарувала людям щасливе і спокійне життя.

Вистава "Втеча з майбутнього". Фото:akademteatr.com.ua

5 квітня о 18.00 покажуть виставу «Втеча з майбутнього»

Автор – Марина Бортник-Гулевата, режисер-постановник – Даніїл Саричев. У ролях: Рома – Роман Падура, Оля – Юлія Кузнєцова, Катерина Власенко, Дрон – Тарас Юровський, Андрій Цимбалістий, Відік – Наталя Дяченко, Катерина Власенко, Дімася – Борис Ковальський, Поліція – Ярослав Кузик, Сергій Прокопчук.

У «Втечі з майбутнього» розповідається про проблемний перехідний вік. Вік, коли діти стають дорослими. Тобто їхні проблеми уже не дитячі, а почуття відповідальності ще відсутнє. Це той вік, коли все відбувається вперше – перше кохання, перша справжня дружба, перша зрада, перші серйозні помилки… Насправді, саме в таких моментах юним особам дуже необхідне розуміння та підтримка дорослих. Але в сучасному світі найрідніші люди просто не знаходять для цього часу. Тоді усі свої негаразди підліткам доводиться вирішувати самостійно. До чого це може призвести?
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую