ye-logo.v1.2

Вистави онлайн: що покажуть хмельницькі театрали цього тижня

Культура 2906
Театрали показують вистави з архівів на ютуб-каналі
Театрали показують вистави з архівів на ютуб-каналі. Фото: з архіву ілюстративне

Театри на карантині.

Хмельницький обласний український музично-драматичний театр імені Михайла Старицького та міський монотеатр «Кут» підготували чергову порцію вистав, які можна переглянути в онлайн режимі. До слова, вистави, які транслювали попередні тижні, також у вільному доступі на каналах у ютубі кожного із закладів.

Щодо репертуару на найближчі дні, то обласний театр пропонує переглянути п’єсу, концерт та дитячу виставу. Монотеатр підготував відео з вистав, які відбувались в рамках міжнародного фестивалю «Відлуння».

Хмельницький обласний український музично-драматичний театр імені Михайла Старицького

16 квітня о 19.00 покажуть виставу «Трон і корона»

Вистава «Трон і корона» про Миньковецьку державу. Фабула твору стосується однієї з найцікавіших сторінок історії краю - існування на його території Миньковецької держави. Автором твору є хмельницький письменник Броніслав Грищук. Він першим у радянські часи відкрито розповів землякам про графа-реформатора Ігнатія Сцибор-Мархоцького, котрий жив на рубежі XVIII-XIX століть, у книзі «Поділля - колиска і доле». Згодом письменник створив п'єсу. Однак, її шлях до глядача виявився довгим.

19 квітня о 12.00 покажуть дитячу казку «По щучому велінню»

Музична казочка Марка Кропивницького «По щучому велінню». Режисер-постановник – народний артист України Олег Мосійчук. Кумедні випадки, що стаються з героями, змусять усіх сміятись від душі, а чари, які відбуваються прямо на сцені, допомагають дійсно повірити у диво. Казка створена за мотивами народних казок про двох братів – дурника і розумного. «Дурник» Хома насправді чесна, скромна і весела людина. Чарівну силу, якою Хому за його доброту наділив перехожий дідок, він використовує тільки на користь людям.

Фрагменти вистави "По щучому велінню". Фото: akademteatr.com.ua
Казка "По щучому велінню". Фото: akademteatr.com.ua

19 квітня о 19:00 покажуть концерт «Simply the Best»

Концерт «Simply The Best» за участю оркестру та солістів театру муніципального хору Віктора Довбіуса.

Монотеатр «Кут»


17 квітня о 18.00 покажуть моновиставу «Щуролов»

Вистав створена за оповіданнями Олексадра Гріна. На сцені актор київського театру «Вільна сцена» Олександр Форманчук.

Як пише Gloss.ua, у «Щуролова» дивні два пласта світу: щурячий, повний, зловісної фантастики і химерності і людський - достовірний і сумний, виражений в трьох людях, в трьох образах. Ці люди, не втратили однієї якості, яка пімає їхна щабель вище щурів – уміння любити. Цей спектакль - спроба мовою театру і сучасних медіатехнологій втілити на сцені поетику блискучої літератури.

"Щуролов". Фото: m.tyzhden.ua

 18 квітня о 18.00 покажуть виставу «Сповідь маски»

Вистава на основі твору японського письменника Юкіо  Місіма. На сцені актор - Андре Мошой (Берлін). Як пише Вікіпедія, у сюжеті твору власні почуття і юнацькі переживання письменника, його внутрішній світ. Уперше опублікований у 1949 році, цей твір вразив японського(а потім і європейського) читача не лише сміливою відвертістю автора, що признається у своїх гомосексуально-садистських фантазіях.

19 квітня о 18.00 покажуть виставу «Камера обскура»

Вистава за романом Володимира Набокова. На сцені актор - Відмантас Фіялкаускас із Театру драми імені Мільтініса у Литві. Сюжет вистави розгортається навколо мистецтвознавця Кречмара, який знайомиться з 16-річною дівчиною з сумнівним минулим і через неї розлучаться дружною. Молода дівчина зраджує йому, навколо чоло і розгортається драматична історія.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую