ye-logo.v1.2

Повертаючись в офлайн: у Хмельницькому музеї презентували виставку фотографій

Культура 2307
Сьогодні у хмельницькму музеї відбулося відкриття виставки фотографій
Сьогодні у хмельницькму музеї відбулося відкриття виставки фотографій. Фото: автора

Хмельничан запрошують переглянути світ диких тварин.

Вперше з початку карантину у місті влаштували відкриття мистецької виставки. Сьогодні, 21 травня, у музеї-студії фотомистецтва хмельничанам презентували колекцію фотографій світу диких тварин. На урочисте відкриття запросили лише декілька людей. Проте, як зауважують у музеї, з нетерпінням чекають у своїх залах на відвідувачів.

«За десять років існування музею ми зібрали колекцію світлин. Час від часу ми намагаємося проводити різні тематичні виставки. У травні цього року ми захотіли провести виставку живої природи і назвали її «Animal world», - розповідає директор музею Віталій Савін. - Виставка дуже яскрава. Ми планували її відкрити так, щоб діти після закінчення навчального року, перебуваючи в літніх таборах могли прийти і подивитися виставку. На жаль, карантин змінив наші плани, але ми все ж сподіваємося, що діти будуть приходити і дивитися на світлини».

Серія презентованих робіт зроблена у техніці макрозйомки.
Світ комах можна переглянти у збільшеному вигляді.

На виставці представлені фотографії 27 авторів, зроблені у різних жанрах і техніках. Всього презентовано 54 роботи. В експозиції можна побачити рідкісні кадри хижих тварин, моменти життя птахів, плазунів та навіть світ дрібних комах. Яскраві, незвичайні фотографії вражають вдалою фіксацією моменту.

Усі фотографії, які презентували на виставці, - з фондів музею-студії фотомистецтва. Ці світлини вже експонувалися раніше, тож для деяких відвідувачів вони знайомі та впізнавані. Триватиме виставка до кінця червня.

Музей приймає поодиноких відвідувачів, або невеликими групами.
Фотографія павука.
Директор музею Віталій Савін запросив долучитися хмельничан до онлайн-виставки.

Крім того, у музеї нагадують, що збирають світлини для першої онлайн-виставки. Назвуть майбутню експозицію «Хмельницький весняний 2020». На виставку можна подавати портрети, натюрморти, пейзажі, міські замальовки. Тобто все, що знімали цієї весни у Хмельницькому.

«В онлайн-виставці може взяти участь будь-хто. Єдина умова – весняна тема, відзнята в нашому місті весною 2020 року. Приймаються роботи і дорослих, і дітей. Це можуть бути не тільки фотографії квітів чи вулиць, а й портрети друзів, домашніх тварин, або фотографії, які не зовсім стосуються весни, але передають той настрій або почуття, які пов’язані з цією весною», - пояснює Віталій Савін.

Фотографії приймаються до 31 травня 2020 року. Показ робіт відбудеться 1 червня у соціальній мережі Facebook на сторінці Хмельницького музею-студії фотомистецтва.

Автори робіт - митці з різних країн світу.
На виставці презентовано 54 роботи.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую