ye-logo.v1.2

Замість сцени – острів: як у Хмельницькому фестивалили на карантині (ФОТО+ВІДЕО)

Культура 8680

Музиканти влаштували концерт з «Острову кохання» на Південному Бузі.

Вчора, 12 серпня, у Міжнародний день молоді у Хмельницькому вперше цього року відбувся масштабний фестиваль. Протягом дня почергово близько десяти тематичних локацій «My Festу» діяли на території парку «Молодіжний».

Як розповіли організатори, програма фестивалю корегувалася під карантинні умови. Щоб завадити скупченню людей, від головної сцени у звичному її розумінні довелося відмовитися. Натомість музичні виступи виконавців вперше у місті відбулися посеред Південного Бугу на «Острові кохання». Доповнили композицію елементи світлового шоу в сутінках.

«До вчора ми були готові, психологічно налаштовувалися, що нам можуть в останній момент сказати: «фестивалю не буде». Ми навіть анонсів з різних причин не робили, а артистів головної сцени оголосили за день до фестивалю. Через карантин відмовилися від головної сцени. На «острові кохання» вперше проводимо щось в такому форматі. Сюди завезено вісім тонн обладнання, - говорить організаторка фестивалю Анастасія Козак. - Припускаємо, що й інші організатори придивляться до цієї ідеї і захочуть її запозичити, або якось адаптувати по іншому. Хоча умови тут максимально непридатні. Ми вже аналізуємо, що в подальшому зробити, щоб на острові щось якісно проводити. Думаю, в майбутньому хмельницький острів може стати родзинкою, яка буде туристичним магнітом».

На малій сцені фестивалю виступали гумористи і літератори.
Хмельничанам читали поезію.
Глядачі розташувалися перед сценою на тюках з соломи.
На фестивалі діяли десять локацій.
Кожен відпочивав, як хотів.

Фестивальне містечко ж розташувалося на території Молодіжного парку. З 14-ої години і до ночі там вирували різноманітні розваги. Почергово діяли тематичні локації. Спортивні змагання, показовий мотокрос на міському пляжі, конкурс ненажер, стіну антистресу, танцювальні майстер-класи просто неба підготували хмельничанам на фестивалі. Також містяни мали можливість, влаштувавшись на солом'яних тюках перед малою сценою, послухати виступи молодих літераторів і стендаперів.

Для найменших відвідувачів «My Festу» діяла дитяча локація. Малюкам влаштували розваги з аніматорами, активні ігри, низку майстер-класів, бейбі перегони.

Протягом кількох годин діяла також дитяча зона.
Хмельничан навчали різних видів танців.
Дехто все ж приходив у захисних масках.
На території фестивалю було облаштовано кілька фотозон.

«Ми розуміємо, що одна локація заважає іншій, тому фестивальний пазл у нас залишається. Екологічна локація цьогоріч розгорнута. На фестивалі провели екоярмарок, літній своп. Можна сказати, була так звана «екобарахолка». Також був екобус, майстер-класи із сортування сміття. Лабораторія хімічних чудес теж проводила майстер-класи, один з них – антисептик своїми руками», - додає Анастасія.

На фестивалі відбулися показові виступи з мотокросу.
Заїзди влаштували на міському пляжі.

Як зазначають організатори, локації, що потенційно мали би спровокувати скупчення людей, огородили парапетами та сигнальними стрічками.

«Там була лише одна точка входу. Було прийнято рішення, якщо на квадратуру збирається більше 40 осіб, то дотримуємося черги. Пропонували людям поки відвідати іншу локацію, але потік відвідувачів був комфортний. Вдень лише дві локації спровокували більше скупчення людей. Хоча охорона працювала посилено, ведучі працювали в дуеті і допомагали волонтери, однак натовп глядачів, до крикладу, на «конкурсі ненажер» був неконтрольований», - говорить Анастасія Козак.

Основна концертна програма відбувалася на "Острові кохання".
Близько десяти виконавців заспівали для хмельничан.
Дехто на концерт прибув на катамарані.

Найбільшим ризиком на фестивалі під час карантину, зізналися організатори, була пінна вечірка. Тож було вирішено, що біля сцени розставлять турнікети, з яких зроблять три доріжки. Ними мали ходити охочі побувати в піні. За задумом, фестивальники мали водити так званий «хоровод» і не стояти на місці під піною. Щоправда, не зважаючи на заклики ведучих і застереження охорони, молодь все ж влаштувала собі повноцінну пінну дискотеку. 

Також на молодіжному фестивалі організували пінну вечірку.
Десятки хмельничан зібралися поруч з малою сценою на дискотеку.
Тривало дійство близько пів години.

Завершився «My Fest 2020» переглядом кіно під відкритим небом. Фільми на молодіжну тематику транслювали поруч з міським пляжем протягом всієї ночі.

Уночі хмельничанам показали фільми просто неба.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую