ye-logo.v1.2

До дня міста у Хмельницькому відкриють незвичну фотозону

Культура 4487
Вигляд завершеної фотозони може дещо відрізнятися від попередньої візуалізації
Вигляд завершеної фотозони може дещо відрізнятися від попередньої візуалізації. Фото: зображення ескізної пропозиції з документації публічної закупівлі

Її родзинкою має стати вигнуте дзеркало.

У вересні неподалік кінотеатру імені Тараса Шевченка має з’явитися нова фотозона, яка отримає назву «Люблю Хмельницький». Вона відрізнятиметься від подібних об’єктів, які складаються лише з червоного серця і назви міста. Про це кореспондентам сайту «Є» розповів один з ініціаторів створення фотозони, директор Хмельницького музею-студії фотомистецтва Віталій Савін.

За його словами, фотозона складатиметься з кількох елементів. Перший з них — бетонна стела, на яку буде нанесено напис «#щодняхмельницький». У центрі буде вирізане серце, всередині якого буде встановлене вигнуте противандальне дзеркало. У цьому дзеркалі відбиватиметься усе, що не потрапило в кадр фотоапарата: частина вулиць Проскурівської та Грушевського. Тобто цей ефект буде забезпечувати досить широкий кут для фотознімка.

«Це дійсно цікавий проєкт, адже в Україні немає фотозон з подібним ефектом, — розповідає Віталій Савін. — Вона має стати однією з візитівок міста. Якщо людина побачить світлину, зроблену поблизу цієї фотозони, вона одразу зрозуміє, що це у Хмельницькому».

Також він розповів, що фотозону встановлять праворуч від кінотеатру перед фонтанами. Її планують відкрити до Дня міста, який цього року припадає на 26 вересня. Цю дату обрали не випадково, адже створення такого мистецького об'єкта передбачено у стратегії розвитку Хмельницького до 2020 року. А втілюватимуть його у життя завдяки міській програмі «Бюджет участі».

За інформацією порталу публічних закупівель «Prozorro», коштуватиме створення фотозони «Люблю Хмельницький» 150 тисяч гривень. Підрядником було обрано фізичну особу-підприємця Марченко Альону Петрівну, з якою міське управління культури та туризму уклало відповідну угоду 12 серпня. Того ж дня міське управління уклало з нею й іншу угоду, яка стосується дизайнерських послуг та виготовлення трьох стріл бренду міста. Це коштуватиме 48 тисяч гривень.

Читайте також: Хмельницький отримає держфінансування на добудову Палацу спорту

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую