ye-logo.v1.2

У Хмельницькому завершують малювати новий мурал

Культура 6086
Над створенням муралу художник працював кілька днів
Над створенням муралу художник працював кілька днів. Фото: автора

Посеред міста з’явився портрет Кузьми Скрябіна.

У Хмельницькому в сквері імені Скрябіна, що поруч з обласною філармонією, закінчують працювати над новим муралом. На сірій непримітній стіні з’явився портрет Кузьми Скрябіна на синьому фоні з різнокольоровими лініями. За словами автора малюнку, хмельницького художника Назара Бабія, поруч з портретом артиста буде також напис «Місця щасливих людей».

Нове графіті готують в рамках фестивалю «Республіка». Про це розповів його організатор та засновник Андрій Зоїн.

«Оскільки музичну частину фестивалю «Республіка» цього року в Хмельницькому ми не зможемо представити, то вирішили зробити хоча б мурали, - сказав він. - Нас давно просили щось намалювати на цій стіні. Тож ми вписали його в проєкт від Українського культурного фонду, який виграли. УКФ закупив нам фарбу. Незабаром стріт-арт буде готовий».

Крім малюнку в сквері Скрябіна, творці «Республіки» планують цього року створити ще один мурал у Хмельницькому.

З’явиться він у жовтні на стіні одного з навчальних закладів міста. Де саме – поки не розповідають.
«Ми вже знайшли місце, тепер ведемо перемовини. Це буде школа. Тому думаємо що саме там краще зобразити – щоб було і цікаво, і пов’язано з освітою», - додає Андрій.

Назар Бабій є автором й кількох інших стріт-артів у Хмельницькому.
Біля портрета з'явиться напис
Графіті нанесли на стіні біля обласної філармонії.

Нагадаємо, останніх кілька років «Respublica FEST» відбувається двічі на рік у різних містах – в Хмельницькому і Кам’янці-Подільському. Аналогічно планувалося і цьогоріч. Однак через світову пандемію Covid-19 у 2020 році «Республіка» пройде у новому форматі й лише в Кам’янці. 

Ювілейний десятий фестиваль музики та стріт-арту вируватиме протягом 25-27 вересня на п’яти майданчиках на території фортеці. Всі локації будуть огороджені, а на вході фестивальникам проводитимуть температурний скринінг. Сцени для виступу митців розташують на історичних спорудах Старого міста.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую