ye-logo.v1.2

Вихідні у Хмельницькому: анонс заходів на 2-4 жовтня

Культура 1736
Куди піти на вихідні, читайте в нашій афіші
Куди піти на вихідні, читайте в нашій афіші. Фото: з архіву

Програма заходів.

Цими вихідними відбудеться одразу декілька фестивалів, які хмельничани зможуть відвідати. Щоправда, один з них пройде в онлайн-форматі, а на два інші доведеться з'їздити до Кам'янця-Подільського.

Протягом трьох днів триватиме фестиваль перекладу, в рамках якого заплановані освітні лекції, воркшопи, професійні дискусії, музично-літературні проєкти. У ці ж дні в Кам'янці-Подільському туристів запрошують на фестивалі повітроплавання та історичної реконструкції.

В обласному центрі кілька подій відбудеться цієї суботи. В центрі міста влаштують забіг пам'яті загиблим Героям, увечері для містян підготують кілька музичних виступів.

Також не забувайте про мистецькі виставки, які діють у нашому місті. В обласному художньому музеї можна переглянути виставку Михайла Намистюка "Пейзажна колекція". Виставка "Всі відтінки: Жовтий" триває в музейній галереї "КвARTира". У ТРЦ "MONTBLANC" запрошують на виставку живих тропічних метеликів. У музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку світлин "Хмельницький крізь об'єктив".

Організатори ж подій наголошують: зважаючи на карантинні обмеження, кількість місць на багатьох заходах обмежена, а вхід можливий за умови наявності захисної маски.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

П'ятниця (2 жовтня)

Фото: ілюстративне pixabay.com

Фестиваль повітряних куль (Кам'янець-Подільський) 

Фестиваль повітряних куль планується з дотриманням всіх санітарно-епідеміологічних норм. Триватме протягом 2-4 жовтня. Всі польоти в складі груп 4-7 осіб. Польоти повітряних куль проходитимуть над Кам'янець-Подільським двічі на день рано вранці та ввечері за сприятливих погодних умов. Спостерігати польоти аеростатів можна з оглядових майданчиків безкоштовно.

Коли: 6:30, 19:30
Де: Кам'янець-Подільський
Вартість: від 3 тисяч гривень

Фестиваль перекладу "Translatorium 2020"

З 2-го по 4-те жовтня в онлайн-форматі відбудеться четвертий щорічний літературно-перекладацький фестиваль «Translatorium», який традиційно проходить у Хмельницькому. Протягом трьох днів запланували близько 15 подій різного формату за участі письменників і перекладачів з України та з-за кордону. Серед них — освітні лекції та воркшопи, професійні дискусії та музично-літературні проєкти.

Коли: з 11:00
Де: онлайн

Субота (3 жовтня)

Фото: з фейсбуку Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника

Фестиваль "Schola militaria" - СКАСОВАНО

Члени військово-історичних товариств перетворять Старий замок у прикордонну твердиню середини XVII століття на фестивалі «Schola militaria». Як розповів директор Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександр Заремба, військовий фестиваль цього року буде значно менший за масштабами, адже через карантин кількість учасників обмежена. Програма фестивалю не буде виходити за межі Старого замку. З того, що можна подивитися – традиційні лучні змагання від реконструкторів 17-го століття. У суботу, о 12-ій годині, на Новому замку буде відтворення першого польоту монгольф'єра на теренах України.

Коли: протягом дня
Де: Кам'янець-Подільськи1, Старий замок

Концерт гурту "Бумбокс"

Гурт "Бумбокс" більше 15-ти років тішить своїх прихильників потужними піснями. За цей час музиканти стали ще глибше і майстерніше, а енергетика пісень ще більше зросла. Чого варті лише перші три пісні з нового альбому, які вже потрапили у ротацію: «Твій на 100%», «Безодня» і «Таємний код: Рубікон». А що ж буде далі? Далі буде ще крутіше! Переконайтеся у цьому під час концерту.

Коли: 19:00
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7
Вартість квитків: 250-690 грн

Фестиваль "Арт-практик. Діти."

Запрошуємо жителів Хмельницького та Хмельницької області на фестиваль легендарного Міжнародного фестивалю арт-терапії «Арт-Практик» за тематикою психолого-педагогічних особливостей розвитку і виховання дітей методами арт-терапії та арт-педагогіки.

Коли: 19:00
Де: уточнювати в організаторів

Концерт Льоши Свіка

Великий сольний концерт. Всі хіти + нові пісні.

Коли: 19:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60.
Вартість квитків: 290 - 790 грн

Забіг в пам'ять про загиблих воїнів

До участі запрошують військових ветеранів, сім'ї, які втратили рідних та близьких у російсько-українській війні та усіх небайдужих. «Це Всеукраїнський захід. У багатьох містах він вже відбувся, а у вихідні стартує і в Хмельницькому. У кожного учасника буде на грудях іменна табличка, з іменем полеглого за Україну бійця. До участі запрошуються військові ветерани, сім’ї, які втратили рідних та близьких в російсько-українській війні та усіх небайдужих», - розповів координатор Центру допомоги учасникам АТО у Хмельницькій області Володимир Шрубковський.

Коли: 10:00
Де: стадіон "Поділля"

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» у фейсбуці, а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у вайбері.

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую