ye-logo.v1.2

У Хмельницькому почали монтувати новорічну ялинку

Культура 5243
В центрі міста вже почали зводити 18-метрову ялинку
В центрі міста вже почали зводити 18-метрову ялинку. Фото: автора

Святкові приготування стартували раніше, ніж зазичай.

В обласному центрі вже почали монтувати 18-метрову новорічну ялинку. Розташували її традиційно на майданчику перед кінотеатром Шевченка. Чому новорічні приготування цього року вирішили розпочати раніше, ніж зазвичай, сайту «Є» розповів начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков.

«У зв’язку з пандемією цьогоріч не передбачені кошти на монтаж ялинки підрядною організацією, як це було щороку. Тож монтуватимуть її своїми силами працівники «Міськсвітла», - говорить Артем Євгенович. - І в минулі роки ялинку досить рано починали ставити, а цього року ще трохи раніше, бо монтувати довго. Там складні конструкції».

Новорічна атмосфера у Хмельницькому традиційно починає панувати з першим днем зими. Кілька років поспіль першого грудня в обласному центрі відкривали Різдвяний ярмарок, під час якого урочисто запалювали вогні новорічної ялинки та святкових ілюмінацій. Однак цього року через поширення коронавірусу та карантинні обмеження святкових заходів в управлінні культури не анонсують.

«Чи буде запалювання вогнів на ялинці першого грудня, чи якогось іншого дня, ми не анонсуємо. Складно щось сказати і про Різдвяний ярмарок. Ситуація динамічна, щодня щось змінюється, тому на сьогодні оргкомітет не напрацьовував чіткого плану щодо організації святкового ярмарку», - додав Артем Ромасюков.

Через ситуацію із коронавірусом, новорічних прикрас та святкових ілюмінацій у Хмельницькому цього року не докупляли. За словами начальника управління культури і туризму, єдине, що буде оновлено – світлову фотозону «2020». Для ілюмінації замовили одиницю замість нуля.

Нагадаємо, торік на відкриття Різдвяного ярмарку та засвічення головної ялинки міста прийшли подивитися сотні жителів міста. Того вечора вулиця Проскурівська була переповненою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую