ye-logo.v1.2

«UA-30»: хмельницькі студенти влаштували флешмоб до Дня вишиванки (ФОТО та ВІДЕО)

Культура 2283
Акція відбулася на майданчику перед політехнічним коледжем
Акція відбулася на майданчику перед політехнічним коледжем. Фото: Артема Баландіна

Молодь у вишиванках утворила тематичний напис.

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. З нагоди свята у Хмельницькому організовують різноманітні тематичні акції. Цьогоріч «вишиванковий» флешмоб влаштували студенти Хмельницького політехнічного фахового коледжу національного університету «Львівська політехніка». Понад півтори сотні вихованців закладу зібралися разом у вишиванках, утворивши формацію ««UA-30».

Як розповіла сайту «Є» заступниця директора з виховної роботи коледжу Людмила Багас, початково до події хотіли залучити близько двох з половиною тисяч осіб. Однак через карантинні обмеження плани довелося змінити.

«Взагалі в нас є традиція флешмобів. Ми двічі занесені до Книги рекордів України. Якби була «зелена» зона, ми хотіли зробити черговий рекорд на 2500 тисяч осіб. Але ситуація така, і треба берегти людей, - говорить вона. – Цьогорічний День вишиванки є особливим, тому що цього року співпали три ювілейні дати: 30 років Незалежності України, 15 років Дню вишиванки і 55 років Хмельницькому політехнічному коледжу».

Участь у флешмобі взяли студенти коледжу.

Нагадаємо, вперше Національний рекорд України у Хмельницькому політехнічному коледжі встановили 18 травня 2017 року. Тоді в масштабному флешмобі «Тризуб у вишиванках» взяли участь понад тисячу учасників. Разом вони створили формацію тризуба.

Наступного року у День вишиванки рекорд повторили – 17 травня відбувся ще один масштабний флешмоб. Студенти політехнічного коледжу разом з учнями 25-ої і 30-ої шкіл створили наймасовішу формацію у форматі тризуба. Тоді представники Книги Рекордів України підрахували кількість учасників флешмобу, яка становила понад 1960 осіб.

До теми: «З маминого рукава шили льолю немовляті». Якими були українські вишиванки.

Усі учасники флешмобу були одягнені у вишиванки.

Через карантинні обмеження дійство не вдалося зробити масовим.

Супроводжувався флешмоб творичими виступами вихованців закладу.

Молодь заповнила напис, який нанесли перед флешмобом.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую