ye-logo.v1.2

Світлина згарища в заказнику на Летичівщині потрапила до спецномінації «Неприємні відкриття» від Вікіпедії

Культура 3594
На фото з Хмельниччин – заказник після пожежі
На фото з Хмельниччин – заказник після пожежі. Фото: Panchuk Valentyn

Так міжнародний фотоконкурс «Вікі любить Землю» намагається привернути увагу до стану заповідних територій України.

Знімок із заказника на Хмельниччині потрапив до трійки світлин, які внесли у спеціальну номінацію «Неприємні відкриття» міжнародного конкурсу фотографій пам’яток природи «Вікі любить Землю». Як зазначають на сайті конкурсу, такими світлинами природної спадщини намагаються привернути увагу до стану заповідних територій України та тих порушень, які стаються .

Загалом на спецномінацію, зазначають організатори конкурсу, було завантажено 373 фото. Серед фотографій-номінантів - зображення випалених луків і степів, рубок, пошкоджених у парках, несанкціонований видобуток піску і сміття. До журі, які обирали фото-переможців, входили природоохоронці та екологи.

Серед трьох світлин, які стали переможцями у спецномінації «Неприємні відкриття», є фото і з Хмельниччини. Воно розділило друге та третє місця разом із світлиною засміченого узбережжя у національному природному парку «Азово-Сиваський», розташованого на території Генічеського району Херсонської області.

А на фото з Хмельниччини – заказник після пожежі. Наслідки спаленої рослинності в гідрологічному заказнику «Башта», розташованого в межах Летичівщини, між селами Ставниця, Требухівці та Головчинці зафотографував Валентин Панчук.

Перше ж місце у спецномінації «Неприємні відкриття» за світлиною на якій сфотографували навмисний підпал сухої трави в ботанічній пам’ятці природи «Ступки-Голубовські», розташованої біля села Іванівське (Красне) на території Бахмутського району Донецької області. Місцеві пастухи роблять це щороку, щоб швидше почала рости молода трава, не розуміючи, яку шкоду завдають природі.

 

Перше місце у спецномінації «Неприємні відкриття» за світлиною на якій сфотографували навмисний підпал сухої трави в ботанічній пам’ятка природи «Ступки-Голубовські» на Донеччині. Фото: Aleksandr Zakharov 1

Друге-третє місця - засмічене узбережжя у національному природному парку «Азово-Сиваський», розташованого на території Генічеського району Херсонської області. Фото: Roksolana Baran

Друге-третє місця - згарище в гідрологічному заказнику «Башта», розташованого в межах Летичівщини на Хмельниччині, між селами Ставниця, Требухівці та Головчинці. Фото: Panchuk Valentyn

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую