ye-logo.v1.2

Як зміниться вигляд вулиці Подільської у Хмельницькому: міськрада ухвалила дизайн-код

Культура 3760
Вигляд вивісок та табличок на Подільській зміниться
Вигляд вивісок та табличок на Подільській зміниться. Фото: скрін з проєкту дизайн-коду вулиці

Наразі хаотичне розміщення вивісок, приховування декоративних елементів фасаду та вікон стало основною проблемою зовнішнього вигляду вулиці.

Виконком Хмельницької міськради затвердив дизайн-код вулиці Подільської. Рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету учора, 9 червня. Про це розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.

Раніше, нагадаємо, було затверджено дизайн-код вулиці Проскурівської.

Дизайн-код є збіркою правил та рекомендацій, які застосовується при розміщенні та зміні елементів вивіски на фасадах в місті. Наразі хаотичне розміщення вивісок, їх величезний розмір, приховування декоративних елементів фасаду та вікон стало основною проблемою зовнішнього виду вулиці Подільської.

Згідно з дизайн-кодом передбачається, що замість громіздких вивісок на фасаді можуть бути лише назви закладів у вигляді окремих об’ємних літер. Передбачається, що на місці великих громіздких вивісок тепер мають бути назви магазинів лише об’ємними літерами без підкладки. Вивіски можуть виготовляти з будь-яких матеріалів, але є рекомендація використовувати метал, дерево, камінь або скло.

А для інформування відвідувачів біля входу можуть розміщуватися назви установ на прозорих табличках.

Ще однією проблемою вигляду вулиці стало різнобарвне оздоблення стін фасадів. Щоб її усунути в збірці дизайн-коду для кожної будівлі розроблені рекомендації кольорового вирішення фасадів. 

Також є можливість розміщувати вивіски з об’ємних літер на прозорій підкладці. В цьому випадку літери можуть бути й пласкими, але якщо вони розташовані на відстані від підкладки. Крім того, літери можуть бути світловими, зокрема, неоновими, сама ж підкладка випромінювати світло не повинна.

Вивіски на торгівельних центрах мають розміщуватися у місцях, які спеціально передбачені для цього проєктом. Перевага надається вивіскам з об’ємних літер. Також всі вивіски мають бути узгоджені між собою, мати однакову висоту та зберігати горизонтальний баланс.

Крім того, дизайн-код передбачає правила для табличок на фасадах, панелів-кронштейнів та карнизів.

Так, в розроблених характеристиках для конкретних будинків на вулиці Подільській вказано, що, в основному, висота літер має бути не більше 400 міліметрів, товщина до 150 міліметрів, висота кронштейнів від 2500 міліметрів, площа таблички не більше 0,5 квадратних метра.



Рекомендації щодо вивісок розробили для багатьох будинків на вулиці. 

Нагадаємо, що окрім вулиці Подільської також планувалося зробити дизайн-код вулиці Кам’янецької та Соборної.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую