ye-logo.v1.2

У Хмельницькому пройде ретроспектива фільмів Сокурова

Культура 1873
Фото: ГО "Подільська правова ліга"

В моно-театрі Кут будуть представлені фільми російського режисера, найближчого соратника кінематографічного Тарковського, забороненого аж до 87-го року, Олександра Сокурова.

В п'ятницю, 5 серпня о 23.00, в приміщені моно-театрі "Кут" відбудеться ретроспектива фільмів Олександра Сокурова, російського кінорежисера, народного артиста Росії, члена Комісії з культури та мистецтва при Президентові Російської Федерації, ім'я якого за рішенням Європейської кіноакадемії  внесено до списку ста кращих режисерів світу. У нічному кіномарафоні будуть показані такі фільми, як   "Російський ковчег", "Мати і син", "Дні затемнення", "Ампір".  

Довідка ye.ua :

"Російський ковчег" 2002 - фільм знятий одним кадром, без монтажних склеювань.

"Мати і син" 1997  - "Це майже фізично відчутна любов, край, межа любові, за яким тільки і таїться щось справжнє. Здається, що ці двоє одні на всій землі - немає ні побуту, ні суєти, немає взагалі нічого зайвого, а є тільки дерев'яний будинок за містом, в якому тихо живуть важко хвора мати і люблячий син ... "

"Дні затемнення" 1988 - фільм, який увійшов до 100 кращих фільмів сторіччя, відібраних Європейської кіно-академією, знятий за мотивами «За мільярд років до кінця світу» Аркадія і Бориса Стругацьких.

"Ампір" 1986 - Короткометражний фільм «Ампір» знятий за мотивами радіоп'єси американської письменниці Люсіль Флетчер «Вибачте, ви помилилися номером». Вірніше сказати, що Сокуров вибрав один-єдиний мотив, який для п'єси-трилера є лише умовним фоном сюжету - хвороба жінки ... Героїня прикута до ліжка і зв'язується із зовнішнім світом тільки по телефону, поки її голос не обриває найманий вбивця. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую