ye-logo.v1.2

Monatik, Tvorchi, Jerry Heil, Тік, Шугар, різдвяні та новорічні пісні: підбірка тижня

Культура 6563
Цього тижня українські виконавці масово презентували свої версії колядок
Цього тижня українські виконавці масово презентували свої версії колядок. Фото: kapri.dn.ua

Кілька нових пісень випустили переможці національного відбору Євробачення-2023

Цього тижня українські виконавці намагалися презентувати композиції не лише про війну, а й святкові - різдвяні та новорічні.

Monatik презентував нову пісню “За одним столом”, яку записав відразу з кількома відомими артистами.

“Подорожуючи благодійним туром на підтримку України я запрошував моїх друзів-артистів виступити з нами на концертах. Кожен дуетний виступ був сюрпризом, адже ніде не анонсувалося, хто приїде на наступний концерт. За цей час на одній сцені ми виступили разом з Сергій Бабкін, KAZKA, DANTES, Alina Pash, ROXOLANA. Саме цих виконавців я почув у даній роботі. Так і зібрався наш святковий стіл артистів", - написав співак в описі до пісні.

Відео на пісню вже зібрало понад сто тисяч переглядів.

На 12-му місці серед популярних музичних відео в Україні цього тижня опинилась перша сольна пісня виконавця KOZAK SIROMAHA під назвою “Гуляли”.

Як пише сайт nachasi.com, виконавець брав участь у вокальному шоу “Голос країни”.

«Воювати — битися за святе без ненависті, гуляти. Закохані, у пошуках романтики — гуляли. Родинне свято, збір друзів близьких та родичів — гуляли. Козаки на коханях гопака – гуляли. У своїх безмежних мріях гуляємо, досягаємо!» — коментує KOZAK SIROMAHA.

Козак Сіромаха анонсував вихід пісні у своїх соціальних мережах. Найбільшого розголосу це набуло в TikTok виконавця — кількість переглядів на уривок з музичного відео сягнув позначки в 2,3 мільйона.

Також пісня “Гуляли” потрапила у Топ-50 пісень застосунку для розпізнавання пісень Shazam в місті Хмельницькому.

Раніше “Сайт “Є” писав, що Kalush Orchestra та виконавець KOZAK SIROMAHA представили спільну пісню “Нумо козаки”, яка посіла перше місце серед популярних музичних відео в Україні.

Відео зібрало сотні тисяч переглядів.

Також до музичних трендів Youtube потрапила пісня “Чекає вдома”, яку разом записали два волинських співака YAKTAK та DOVI.

“Чекає вдома - трек, написаний в тяжкий час для нас. Ми написали його в підтримку для всіх дівчат/жінок, які чекають вдома свою другу половинку. Хочемо цією піснею надихнути їх на щирі почуття, які ніколи не згаснуть.
Знаємо, що чекати - дуже важко, але кожна дівчина з цим справиться, і ми маємо надію, що вони дочекаються свого щастя”, - йдеться в описі під відео.

Давід Голубенко - це артист з Вінниці, який співає з самого дитинства. Раніше “Сайт “Є” писав про його пісню “Знову”, яка з першого дня почала віруситися у Тік-Тоці та набирати популярність.

Валерія Кудрявець - це виконавиця запального хіта «Вечорниці», яка виступає під творчим псевдонімом SKYLERR. На цьому тижні два артиста об’єдналися, щоб презентувати спільну пісню “Шлях”, яка відразу потрапила до рейтингу додатку Shazam в Україні.

Гурт “Тік” представив цього тижня пісню “Журавлі”.

«Існує легенда, що саме із журавлями душі загиблих воїнів повертаються до рідної землі і своїх домівок, де досі чекають... Саме тому нову пісню ми назвали «Журавлі», — говорить фронтмен «ТІК» Віктор Бронюк.

Нову пісню гурт «ТІК» присвятив пам’яті всіх, кого забрала війна. Кліп на нову пісню «ТІК» зняв режисер Роман Веркулич.

Чорно-біле відео має дві сюжетні лінії. У першій — Віктор Бронюк з музикантами грають концерт для тих, хто через війну, на жаль, наживо його вже не почує. У другій — образи рідних, які до останнього чекають своїх Героїв.

У фіналі кліпу воїн ЗСУ постає у образі розп'ятого Ісуса Христа. Жертовність кожного, хто став на захист України — це не просто символи, а, на жаль, щоденна реальність.

Але цього тижня активно українські виконавці презентували нові різдвяні та новорічні пісні.

Так гурт KOZAK SYSTEM випустив нову пісню та відео «Різдво і Маланка», автором слів та мелодії став трубач гурту Сергій Соловій.



Режисерка відео «Різдво і Маланка» - Вікторія Квітка.

“Ми поєднали особливий холод цієї зими зі спекотним драйвом пісні та запальним настроєм музикантів. Зимові свята в Україні цього року не такі яскраві і веселі, як це було до війни, але тепло в серці та віра в найкраще та мирне майбутнє запалює нас і впевнено веде до Переможних свят”, - відмічає Вікторія Квітка.

Фронтмен гурту Іван Леньо розповів, що музиканти усвідомлювали, що дуже хочеться створити красиву та надихаючу, позитивну пісню саме для цьогорічних свят.

“Для кожного українця такі свята, як Новий Рік, Різдво - частина буття. Так, сьогодні вони суттєво зіпсовані війною і будь-яка пісня, яка пишеться в цей період, не може не мати відгоміну війни. Саме тому у відеоряді ви бачите такі фарби, які відповідають нашому сьогоденню: України на генераторах. Уся країна сьогодні по суті - Великий Генератор, який генерує світло, добро та єдність до Перемоги. Цим відео ми хочемо подарувати всім українцям трішки тепла. Трішки позитиву. Трішки віри у те, що рано чи пізно ця темрява закінчиться”, - відмітив співак.

Вертеп, колядки, родинне коло, дає нам змогу побути всім поруч, згадати різні моменти. Різдво - це любов, добро.

Виконавиця YAROMIYA разом з Наталкою Карпою, заспівали колядку у різдвяно-новорічному колориті.

В колядці «Во Вифлеємі нині новина» YAROMIYA та Наталка Карпа доносять християнські цінності. За кілька днів відео зібрало майже сто тисяч переглядів.

Майже 300 тисяч зібрало відео на пісню “Святий Миколай” від Альони Омаргалієвої.

“В такі непрості часи для України дуже хочеться подарувати різдвяне свято діткам і їх батькам, хочу щоб в кожну родину прийшов Святий Миколай і подарував гарний настрій і віру в щасливе майбутнє!”, - йдеться в описі під відео.

Співачка Kristonko представила свою версію новорічних колядок у пісні “Нова радість”.

“Мелодія колядки «Сумний святий вечір» і слова «Нової радості». Саме так ми співаємо цю колядку у моїй родині. Христос Ся Рождає!”, - написала співачка в описі до відео.

Переможці національного відбору до Євробачення-2023 гурт TVORCHI цього тижня представив відразу кілька нових пісень. Одна з них - трек-маніфест FREEDOM - про волю, в якому є меседж для усіх тих, хто зазіхається на неї.

Також на цьому тижні вийшов новий спільний трек реперки Alyona Alyona та ще однієї фіналістки національного відбору Євробачення-2023 Jerry Heil. Пісня має назву “Екзамен”.

“Зараз такий період, коли кожен із нас здає якийсь свій екзамен у житті. Це стосується людей, які за кордоном і людей, які в Україні; хлопців, дівчат і особливо дітей, які саме зараз проходять один із найважливіших іспитів у своєму житті. Ми щодня здаємо екзамен перед собою, перед Богом і перед рідними. Хтось не здає його і залишається на місці, хтось його здає та йде вперед, а хтось, здавши, готується вже здавати наступний.

Сьогодні ми здаємо екзамен перед предками. І здаємо його успішно. У кожного своя доля і бажаємо всім, щоб наш екзамен життя ми з вами здали і продовжили жити далі щасливим життям”, - йдеться в описі до відео.

Варто зазначити, що цього тижня Jerry Heil під час сольного концерту у Тернополі впала в оркестрову яму і травмувалася. Зараз співачка відновлюється у лікарні.

Волинський гурт “Фіолет” представив пісню “Сила”.

“Без світла, тепла, іноді без води - в будь-якому разі то значно ліпше, ніж існувати "під русскім міром", в обіймах "висококультурної пушкінської парадигми". В єдності, в сім'ї, в найближчих людях - наше світло, наша сила, наша віра в Перемогу. За патетикою дня теперішнього - невичерпна ненависть мільйонів українів, конвертована в допомогу і донати ЗСУ, але водночас і незнищенна любов до свого і своїх. За те і тримаємося”, - написали виконавці в описі до відео.

Хмельницькі виконавці також цього тижня презентували нові пісні.

Олег Шкарпета або Шугар представив пісню “Парфуми”.

Гурт «Лісапетний батальйон» з села П’ятничани, що на Чемеровеччині, відомий своїми веселими та жартівливими піснями, презентував цього тижня пісню «Коханка».



“До вашої уваги прем'єра пісні "Коханка". І знову ж таки, пісня не нова, написана кілька років тому, проте, на концертах я її ніразу не виконувала. Отже, чи має право на життя така пісня? Що скажете?”, - написала в описі до пісні Наталія Фаліон.
Завершувати підбірку буде ше одна новорічна пісня. Цього тижня відбулась прем'єра нової пісні IKSIY та гурту SESTRA, яка має назву “Новорічне світло”.

“Це буде перший Новий рік, який Україна зустріне під час повномасштабної війни. Але, не дивлячись ні на що, українці прикрашають ялинки та намагаються створювати новорічний настрій. Ця пісня може стати своєрідним гімном цього Нового року. Вона про наше сьогодення та мрії, про щасливе майбутнє, про сімейне тепло і затишок, якого багатьом зараз не вистачає”, - йдеться в описі під відео.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую