ye-logo.v1.2

Найкращі рушники вишивають… п’ятнадцять подолян

Культура 3826
Фото: РЦ з надання БВПД у Хмельницькій області

У Хмельницькому підбили підсумки обласного конкурсу на кращий вишитий рушник «Обереги традиції і краси».

За перемогу змагалися понад сто робіт подільських майстрів, але визнання та нагороди здобули п'ятнадцять майстрів. Підсумком такого творчого конкурсу стали виставка рушників та нагородження переможців.

«Я сподіваюся, що з часом ми видамо буклет із зображенням робіт переможців конкурсу, -
каже Олена Ільїнська, директор обласного науково-методичного центру культури та мистецтв. – Хочемо, щоб люди мали нагоду ознайомитися із кращими роботами. Сподіваюся, що й сама виставка стане традиційною».

«Ми вкотре пересвідчилися в тому, що наші люди багаті на майстерність, - заявила Лілія Бернадська, керівник апарату Хмельницької облдержадміністрації. – Я переконана, що кожна робота пронизана любов'ю до України, вірою в майбутнє нашої держави тощо. Мене дуже вразив рушник, на якому зображене дерево, яке символізує життя, нашу подільську землю, красу тощо. Вражена й тим, що серед учасників конкурсу було двоє чоловіків». Один із яких – Олександр Романюк з Кам'янця-Подільського - став переможцем конкурсу. До речі, найбільше переможців (по три) з Кам'янеччини та Новоушицького району.

«Ще з молоком матері прийняла вишивання в свою душу, - ділиться Марія Макаровська зі Старої Синяви, яка теж стала переможцем обласного конкурсу на кращий вишитий рушник «Обереги традиції і краси». – Багато моїх робіт є в церкві, в багатьох містах України та за кордоном. І хоч вишивання – кропітка робота, але мої серце і душа - у вишивках».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую