ye-logo.v1.2

Танцює, миготить, співає… Лише цукерок не жбурляє!

Культура 2643
Фото: колаж Євгенія Дорофєєва

Ви ще можете встигнути побачити фонтан у Вінниці

Диво-фонтан «Roshen», який збудовано на Південному Бузі, у самісінькому «серці» міста – нова візитна картка Вінниці. Після його відкриття чимало подолян уже відвідали сусіднє місто. Єдиний плавучий фонтан в Україні розпочав живі феєричні шоу на початку осені цього року. Його довжина – 97 метрів, ширина – 10, висота центрального струменя – 63, а розліт води – майже півтори сотні метрів. Тож, стоячи навіть на набережній, глядачі з головою поринають у прохолоду – у прямому значенні слів. За словами власника корпорації «Roshen» Петра Порошенка, це найголовніша принада України в проспектах європейських турфірм. Подібний є хіба що у Дубаях, та й то не на відкритій водоймі. А ще у найближчих планах господаря солодкої фабрики влаштувати тут щось на кшталт водяного кінотеатру, в котрому демонструватимуть відео у форматі 3-D.
3 години їзди потягом від Хмельницького (квиток у плацкарті близько 20 гривень) чи автобусом (38 гривень), п’ятнадцять хвилин прогулянковою ходою центральною вулицею Вінниці – Соборною, і ми вже біля пункту призначення. Щоправда, працює фонтан «Roshen» не цілодобово. А у вівторок, взагалі, має вихідний, окрім півтори годинки роботи з шостої вечора. Щодня, окрім уже згаданого вівторка, фонтан розпочинає роботу о 14-й годині. Проте, як ми переконалися на власному досвіді, у перші години він мало чим відрізняється від фонтанів, які вже доводилося бачити. Найцікавіше розпочинається із сутінками. Темрява – не лише друг молоді. Стати свідками незвичайного видовища приїздять люди різного віку з усіх куточків України.
До речі, як розповідають вінничани, з відкриттям диво-фонтану кількість туристів, які приїжджають спеціально, аби на власні очі побачити цікавинку зросла. Але ціни на оренду квартир тут не підіймали. Так, зняти на добу однокімнатну квартиру з меблями неподалік залізничного вокзалу коштуватиме 200 гривень, двокімнатну – від 250 гривень. Знайти телефонні номера їхніх власників або ріелторів можна через Інтернет, увівши у пошуковій системі необхідні вимоги, або придбавши котрусь із вінницьких газет з оголошеннями. А ось жіночок з однотипними табличками у руках «візьму на квартиру» на вінницькому вокзалі немає.
Окрім німого захвату, який згодом змінюється шквалом позитивних емоцій, під час свого водно-лазерно-музичного шоу, унікальність рошенівського фонтану полягає ще й у так званій «зимуючій технології». Саме вона дозволяє опустити конструкцію на зимівлю під лід, що вельми необхідно у холодну пору року.
15 жовтня відбудеться прощальний бенефіс фонтану. Відновить свою роботу вінницька знаменитість не раніше квітня 2012 року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую