ye-logo.v1.2

У Хмельницькому запровадили літературну премію «Час відважних» імені Євгенія Ролдугіна

Культура 257
Євгеній Ролдугін автор книги «Час відважних», яку він написав на основі власних спогадів
Євгеній Ролдугін автор книги «Час відважних», яку він написав на основі власних спогадів. Фото: автора

Переможців премії визначатимуть у різних номінаціях.

Сьогодні, 26 вересня, під час засідання сесії Хмельницької міської ради, офіційно запровадили нову літературну премію «Час відважних» імені Євгенія Ролдугіна. Про це повідомив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, зазначивши, що ця премія створена на честь полеглого Героя, який був письменником, прозаїком та автором книги «Час відважних», яку він написав на основі власних спогадів.

«Саме так ми вирішили увічнити пам'ять Євгенія в окремій премії, яка буде передбачена для молодих письменників. Її вручення плануємо на День добровольця, тому що Євгеній  Ролдугін був одним із перших, хто отримав статус учасника бойових дій як доброволець», - зазначив під час брифінгу Олександр Симчишин.

Переможців премії визначатимуть у різних номінаціях – для юнацтва та молоді, за прозові та поетичні твори. Розмір винагороди становитиме 24 тисячі гривень.

Як розповідають друзі і знайомі Євгенія, також він був талановитим спортсменом. Мав пурпуровий пояс із бразильського джиу-джитсу. На війну пішов у 18 років. Воював під Маріуполем, в Пісках, Авдіївці, Опитному, Бутівці. Мав поранення під Києвом наприкінці березня 2022 року. А після відновлення знову став у військовий стрій...

Загинув Герой 11 вересня 2022 року під час боїв з російськими окупантами на Харківщині, коли рятував життя пораненого побратима. Йому назавжди 27…

Читайте також: У Хмельницькому перейменували вулицю на честь Героя України Володимира Дудченка

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую