ye-logo.v1.2

Юні нетішинці підкорили своєю майстерністю французів

Культура 2663

Під час весняних канікул у Франції відбувся Міжнародний вокальний конкурс-фестиваль “Під небом Парижа”, куди завітали представники Хмельниччини — юні нетішинські таланти.

За словами Наталі Горбової, завідуючої вокально-хоровим відділом та керівника колективу “Дитяча опера” нетішинської дитячої школи мистецтв, фестиваль організований з метою підтримки творчої і талановитої молоді у галузі мистецтва, а також для обміну досвідом серед учасників різних країн Європи, збереження, розвитку і пропаганди української національної культури тощо.
“На вокальний конкурс завітали близько 65 дитячих і молодіжних творчих колективів та індивідуальних виконавців з різних країн Європи - Росії, Польщі, України, Франції. Голоси юних талантів звучали на сцені оперного театру Парижа, - каже пані Наталя. - Міжнародне журі гідно оцінило талановитих виконавців з України, які повернулися з численними перемогами, завоювавши перші місця в своїх вікових вокальних номінаціях”.
Нетішинці теж гідно представили Хмельниччину на фестивалі. Гран-прі привезли Марія Василенко (вокал) та зразкова хореографічна студія “Серпантин” (хореографія).
Перше місце у своїй віковій категорії виборола Настя Малишенко (вокал), друге - Айшен Ібрагімова та Олександр Арнаутов (вокал), Борис Загоруй (фортепіано), третє — Єлизавета Сьомик (вокал).
Не залишили поза увагою й дорослих. За професіоналізм нагородили концертмейстера Тетяну Шибанову та керівника колективу “Дитяча опера” Наталю Горбову.
“Розважальна програма учасників фестивалю була доволі цікавою і насиченою: усі ми познайомилися з різними історико-архітектурними пам'ятками Парижа, зокрема, відвідали Лувр, Нотрдамський собор, Діснейленд, піднімалися на Ейфелеву вежу тощо. Загалом, отримали масу гарних вражень від перебування у Франції”, - пригадує Наталя Горбова.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую