ye-logo.v1.2

ВГО „Асоціація платників податків” зібралася на Хмельниччині

Економіка 2919
Фото: km.sts.gov.ua

У Хмельницькому громадські активісти дев‘яти областей України знайшли рішення для захисту бізнесу.

Вперше за п‘ятнадцятилітню історію діяльності керівники осередків ВГО „Асоціація платників податків” зібралися на Хмельниччині для того, щоб обговорити одне із стратегічних завдань цієї громадської організації, - захист прав та законних інтересів підприємницького загалу. Проце інформує ДПС Хмельниччини.
Хмельницький не випадково було обрано місцем проведення цього представницького загалу. Саме тут, як зазначив у розмові з колегами голова ради територіального відділення АППУ у Хмельницькій області Мар‘ян Маєвський, у кожному місті та районі діють місцеві осередки Асоціації, через які оперативно вирішуються назрілі проблеми, обговорюються та виносяться на громадське обговорення новації та ініціативи.
Для нас Асоціація платників податків стала тим містком через який прокладено співпрацю з бізнесом. Конкретним прикладом такого живого діалогу у місті Хмельницькому є реалізація пропозиції по такому апробованому податковому тренду як створення центру з обслуговування платників податків на речовому ринку. Відколи податківці, спільно із працівниками МВС та прокуратури проводять системні робочі зустрічі з працівниками ринків, кількість різного роду скарг там скоротилась втричі. Люди нам довіряють, і це - головна оцінка”, - поділився результатами спільної роботи з учасниками наради голова ДПС у Хмельницькій області Ігор Сінгаєвський.
Зрештою, підвищенню рівня довіри закономірно сприяє системне обговорення законодавчих новел та внесення пропозицій щодо лібералізації правового податкового поля. Наразі учасники розмови за „круглим столом” обговорили законодавчі ініціативи щодо трансфертного ціноутворення.
Цікавими з точки зору впливу інституцій громадянського суспільства на податкову та соціальну політики стала пропозиція голови місцевого осередку АППУ, керівника відомого на Кам‘янеччині підприємства „Український кристал” Володимира Юр‘єва стосовно організації суспільного контролю за використанням бюджетних коштів та проведенням тендерів у сфері державних закупівель.
Схвальний відгук громадських активістів знайшла також пропозиція голови ради ТВ АППУ Івано-Франківщини Василя Дутка про можливості переходу підприємств комунальної власності, які надають послуги з побутового обслуговування населення, на спрощену систему оподаткування.
У тому, що ініціативи представників Асоціації платників податків буде доведено до логічного завершення, судячи з впливу та постійного зростання кількості її членів, сумніватись не доводиться. Незаперечним є той факт, що сьогодні розвиток суспільства не можливий без активності громадських інституцій. Яскравий приклад цьому – громадянська позиція Асоціації платників податків. „Ми і надалі будемо доступними, пізнаваними, дієвими і самодостатніми. Долаючи інертність та корупційні чинники, використовуючи освітні програми для платників податків, систему їх законодавчого та правового захисту, маємо йти сучасним цивілізованим шляхом задля створення європейських умов ведення бізнесу”, - підсумовує перший віце-президент Асоціації платників податків України Василь Матійчик.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую