ye-logo.v1.2

Шепетівські військові втопили вісім протитанкових комплексів

Суспільство 2616

Старокостянтинівський районний суд засудив п'ять колишніх військовослужбовців до різних термінів тюремного ув'язнення за знищення протитанкових комплексів

За словами прокурора з нагляду за виконанням законів у військовій сфері у Хмельницькій області Ростислава Пошивака, щоб приховати надлишки озброєння, військовослужбовці втопили вісім ракетних комплексів “Фагот” і “Метис” вартістю 570 тисяч гривень у протипожежній водоймі.
Колишнього командира військової частини, що базується в Шепетівці, суд визнав організатором злочину і засудив до п'яти років і двох місяців позбавлення волі. Раніше він звільнився з займаної посади за власним бажанням.
Завідувачку сховища відділу зберігання артилерійського озброєння суд засудив до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на рік і позбавленням права займати деякі посади.
Ще три співробітника відділу зберігання артилерійського озброєння засуджені до чотирьох років позбавлення волі кожен.
За словами пана Пошивак, окрім знищення ракетних комплексів, підсудні також визнані винними у підробці документів. Під час передачі в іншу військову частину освітлювальних приладів, прицілів, коліс, амортизаторів вони підробили документи з метою приховати недостачу.
Після оголошення вироку чотирьох засуджених узяли під варту у залі суду. До цього вони перебували на підписці про невиїзд.

За матеріалами сайту «Коммерсантъ-Украина»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую