ye-logo.v1.2

Мусульмани познайомили хмельничан із власною культурою під час святкування вознесіння Пророка Мухаммада

Культура 2453
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Мусульмани, котрі мешкають у Хмельницькому, відсвяткували Аль-Ісра валь-Мірадж — чудо вознесіння пророка Мухаммада.

 Під час заходу, присвяченому святу, мусульманська община міста знайомила хмельничан із власною культурою, архітектурою та кухнею.
“Ми відзначаємо дві чудові події, що відбулися в житті Пророка Мухаммада: подорож з Мекки в Єрусалим (Аль-ісра) і його вознесіння (Мірадж) на небеса. Тут Мухаммад зустрівся з древніми пророками, своїми попередниками Ібрагімом, Мусою, Ісою. Ця подія ознаменувала те, що Мухаммад став останнім пророком, можна сказати, імамом усіх пророків”, - розповідає імам, представник духовного правління мусульман України в Хмельницькій області Абдуль Карім Мухаммедов.
За словами імама, це свято, як і всі інші, мусульмани відзначають постом, молитвами та читанням Корану. “Ми збираємося за святковим столом із традиційними стравами, солодощами та безалкогольними напоями, спілкуємося, ділимося проблемами та турботами”, - каже імам Карім.
Під час святкового заходу у обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Володимирська, 103) розгорнулася виставка з фотографіями мечетей, збудованих у різних куточках планети: у Сирії та Омані, Ізраїлі та Марокко, Німеччині і Франції, Китаї та Чечні. Особливу увагу приділено українським мечетям, які є у Києві, Харкові, Донецьку, Сімферополі та інших містах.
Також хмельничани переглянули фільм про родовід Пророка Мухаммада, його життя та моральні принципи і пригостилися традиційними стравами — пловом, айраном та східними солодощами.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую