ye-logo.v1.2

За збір грибів платитимемо податок

Економіка 2369
slk.kh.ua
Фото: slk.kh.ua

Хмельницька обласна рада встановила ставки збору за спеціальне використання лісових ресурсів, тобто на збір у лісах грибів, ягід, горіхів тощо.

Це обурило народного депутата Миколу Томенка, який уже звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням оскаржити дане рішення як незаконне. Адже мова йде про те, що керівництво Хмельницької області вирішило ввести додаткові місцеві збори та податки для громадян. Але, як відомо, вичерпний перелік місцевих та загальнодержавних податків і зборів визначається Податковим кодексом, який затверджується Верховною радою України, - повідомляє прес-служба ВО «Батьківщини».
«Така логіка дій від місцевого голови облдержадміністрації не є дивною, – зазначає Микола Томенко. – Адже він на сьогодні прославився тим, що його родина та близькі до нього люди масово беруть в оренду озера на території області. А тому тепер, за логікою речей, очевидно, вирішили, що ліси, гриби та ягоди – це власність влади Хмельниччини, якою вона може користуватися безкоштовно, а всі інші – за гроші».
«Такі дії пояснює і той факт, що голова Хмельницької облдержадміністрації сумновідомий своїм переконанням, що нинішня «влада – від Бога». А тому стає зрозумілим, що за таким переконанням, той, хто представляє Януковича (тобто «Бога») на території України, може все», – сказав Микола Томенко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую