ye-logo.v1.2

Смс-запитання. Доступ до орендованих ставків та водойм

Суспільство 6048
Фото: ohota.dp.ua 

“Чув, що відтепер будь-хто може мати вільний доступ до орендованих ставків та водойм. Чи можу я ловити рибу безкоштовно, коли ставок у нас в селі орендує приватна особа?”.

 З 1 липня 2013 року в Україні з'явився закон про аквакультуру. Згідно зі статтею 51 “Користування водними об'єктами на умовах оренди”, орендарі водних об'єктів зобов'язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське й спортивне рибальство тощо). При визначенні таких місць перевага надається традиційно розташованим місцям масового відпочинку. В межах населених пунктів забороняється обмеження будь-яких видів загального водокористування. Заборона загального водокористування водними об'єктами, наданими в користування на умовах оренди, та їх нецільове використання є підставою для розірвання договору оренди.
До речі, з 1 липня відбулося багато інших законодавчих змін у найрізноманітніших сферах. Так відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами відтепер зараховуватимуть жінкам до страхового стажу. Це приблизно чотири місяці (70 днів до пологів та 56 днів після), які досі у стаж не враховувалися.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую