ye-logo.v1.2

Підвищений тиск? Випишіть рецепт й придбайте ліки зі знижкою!

Здоров'я 3777
www.sam-zdorov.ru 
Фото: www.sam-zdorov.ru 

Таким гаслом агітують медики Хмельницького. Річ у тім, що з середини 2012 року в Україні триває реалізація пілотного проекту

із запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для гіпертоніків, й майже рік як затверджений порядок часткового відшкодування вартості ліків «від тиску». І хоча механізм їхньої реалізації був визначений ще минулого року, проте хмельничани не поспішають скористатися нагодою й придбати гіпотензивні препарати зі знижкою. Як кажуть медики, усе через те, що значна частина хворих на артеріальну гіпертензію навіть не чула про цей проект.
За словами заступника головного лікаря з медичної частини Хмельницької міської поліклініки №2 Тетяни Дубицької, третина населення України має підвищений артеріальний тиск. «Із них лише 60% знають про це захворювання, – каже Тетяна Вікторівна. – Системно лікуються 40%, а продовжують лікування тривалий час – лише 13%! Українці недооцінюють гіпертонію. А дарма! Адже це – «тихий вбивця»: у хворих на артеріальну гіпертонію інсульт виникає у сім разів частіше, серцево-судинна недостатність – в шість разів, ішемічна хвороба серця – в чотири рази, ураження периферійних артерій – вдвічі частіше.
Як купити гіпотензивні препарати за зниженими цінами? Механізм простий. Достатньо звернутися або до сімейного лікаря, або дільничного терапевта, або кардіолога й отримати оформлений відповідним чином рецепт, за яким ви зможете придбати в аптеках міста гіпотензивні препарати зі знижкою».
Зверніть увагу: такий рецепт дійсний протягом місяця з моменту видачі, а розмір знижки для пацієнта, в залежності від препарату, коливається від 5% до 70% і становить в середньому 25%-30%.
До речі, до реєстру лікарських засобів, які продають за зниженими цінами, входять не лише українські, а й європейські та азійські препарати. Дія пілотного проекту поширюється на сім міжнародних непатентованих назв монокомпонентних генеричних лікарських засобів для лікування артеріальної гіпертензії: еналаприл, лізиноприл, бісопролол, метопролол, небіволол, амлодипін та ніфедипін, а це – 247 торгових найменувань лікарських засобів, які містять ці діючі речовини.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую