ye-logo.v1.2

«Користуватися скрабом можна не частіше, ніж раз на тиждень», – радить косметолог Наталя Литвак

Здоров'я 11920
zvezdastok.ru
Фото: zvezdastok.ru

Кожна жінка мріє, щоб її обличчя щодня сяяло чистотою та свіжістю.

 У цьому нам, жінкам, допомагає чимало косметичних засобів та процедур. Як зазначають фахівці, восени наша шкіра потребує особливої уваги, оскільки холодний вітер, різкі перепади температури повітря, системи опалення та кондиціонери негативно впливають на її стан. «Саме час переглянути свої косметичні засоби для догляду за шкірою. Восени перевага має бути на боці відновлюючих та захисних кремах. Осінній захисний крем має бути жирнішим за той, яким ви користувалися влітку. Це стосується шкіри обличчя й рук», – каже косметолог Наталя Литвак.
Звісно, можна восени пройти курс спеціальних процедур з очищення й омолодження шкіри. Зокрема, у салоні краси «Персона» з жовтня по березень рекомендують робити процедуру мікродермобразії, тобто очищення й омолодження шкіри. Оскільки вона є агресивним методом, то рекомендується робити її раз на два тижні. Ще можна пройти процедуру відновлення клітин шкіри за допомогою мікротоків або ж різні види пілінгу залежно від типу та віку вашої шкіри.
Косметолог салону краси Наталя Литвак рекомендує зранку користуватися зволожуючими кремами для обличчя й обов’язково наносити сонцезахисний крем (30) перед тим, як вийти на вулицю. Залишки крему варто промокнути паперовою серветкою.
Ввечері бажано наносити поживні креми. «Спочатку треба добре очистити шкіру обличчя від бруду та залишків косметики. Приступаємо до шкіри навколо очей. Наносимо легкими рухами спеціальну косметичну олійку чи еліксир, через кілька хвилин наносимо жирний крем навколо очей, особливу увагу приділяємо «гусячим лапкам». За годину залишки промокаємо серветкою, – радить пані Наталя. –Те ж саме робимо зі шкірою обличчя: наносимо жирний крем на обличчя, шию та зону декольте, перед сном промокаємо залишки серветкою. Шкіра буде наче шовк».
Звісно, шкіра рук теж потребує нашої уваги, оскільки постійно піддається впливу шкідливих речовин. Отож косметолог Наталя рекомендує пройти у них в салоні спеціальні процедури пілінгу, парафінотерапії й навіть мікродермобразії. А от вдома вона радить на ніч рясно змастити чисту шкіру рук й лікті жирним кремом, одягти по дві пари целофанових рукавичок, а зверху – звичайні теплі рукавички. Так тримати 30-40 хвилин, а після цього залишки (якщо вони будуть) промокнути сухою паперовою серветкою.
Коли ви приймаєте ванну, можна потерти шкіру рук та на ліктях скрабом, а потім зробити вищезгадану процедуру. Однак «скрабитись» можна не частіше, ніж раз на тиждень.
До слова, таку ж процедуру можна робити й на ногах й колінах. На вимиту шкіру ніг накладаєте спеціальний жирний крем, одягаєте целофанові пакети й теплі шкарпетки.

І наостанок кілька правил, як надовго зберегти шкіру у чудовому стані
1. Багато води
Намагайтеся пити якнайбільше води: вона зволожує шкіру зсередини.
2. Очищай шкіру обличчя
Не забувайте змивати косметику з обличчя перед сном! Перед тим, як наносити на обличчя косметичні засоби, не забувайте як слід очистити шкіру. Крім того, запам'ятайте, що косметика – предмет індивідуального користування, а значить, використовувати чужу косметику категорично заборонено.
3. Зволожуй шкіру перед сном
Під час сну шкіра відновлюється. Подбайте про неї перед сном: використовуй спеціальні нічні креми, які зволожують і живлять шкіру.
4. Волосся – джерело пилу і бруду
Пил і бруд осідає на волоссі дуже швидко, тому прибирайте волосся з обличчя. При використанні засобів для укладання волосся намагайся убезпечити обличчя, щоб не було подразнень на шкірі.
5. Косметичні процедури можна робити не частіше двох разів на місяць
Якщо ви робите чистку обличчя або пілінг частіше, стан шкіри може помітно погіршитися.
6. Використовуйте домашні рецепти
Маски з овочів і фруктів, бавовна, просочена молоком, скраб із цукру та оливкової олії – всі ці бабусині рецепти дуже корисні для шкіри.
7. Здоровий спосіб життя
Якщо хочете, щоб шкіра виглядала свіжою – спіть не менше 7-8 годин на добу. Дуже корисні й прогулянки на свіжому повітрі, а от куріння і зловживання спиртними напоями дуже негативно позначаються на стані шкіри.

Народні методи
Поживна маска для обличчя
Ретельно розім’яти м’якоть одного банана, додати 1 ст. ложку сметани та яєчний жовток. Нанести готову суміш на обличчя на 10-15 хвилин, уникаючи шкіри навколо очей. Змити теплою кип’яченою водою.

Маска для обличчя з меду
1 ст. ложку меду розтираємо в 1 ст. ложці теплого молока. Маску потрібно наносити на обличчя ватним тампоном та тримати її 15-20 хв., опісля змити теплою водою. Маска рекомендується при в’янучій та блідій шкірі.

Маска для рук від косметолога Ольги Сеймур
Склад:
оливкова або мигдальна олія – 25 г;
мед – 15 г;
яєчний жовток – 1 шт.;
лимон – кілька крапель.
Приготування:
все ретельно перемішуємо й готову суміш наносимо на руки, одягаємо бавовняні рукавички й ходимо в них не менше години. Маска пом’якшує шкіру рук, робить її ніжною та м’якенькою.


Консультувала косметолог салону краси «Персона»
Наталя ЛИТВАК.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую