ye-logo.v1.2

Виконавча служба присвоїла чужі гроші

Економіка 2762

За перевищення службових повноважень посадовцям «світить» від 7 до 10 років позбавлення волі.

Посадовці виконавчої служби Хмельницького міського управління юстиції, зловживаючи своїм службовим становищем, спричинили матеріальні збитки на суму 280 тисяч гривень, повідомляє прес-служба УМВС у Хмельнцькій області.
За даними правоохоронців, суть кримінального правопорушення полягала у тому, що чиновники, всупереч вимогам Закону України «Про виконавче провадження», в інтересах третіх осіб винесли постанову про зняття арешту з рухомого та нерухомого майна боржника - місцевого товариства з обмеженою відповідальністю. Це дало можливість підприємству продати майно. Виручені при цьому гроші підприємство не направило для погашення боргу, а використало на власні потреби. Таким чином посадові особи вчинили дії, які явно виходять за межі наданих їм повноважень, в зв’язку з чим, завдали матеріальних збитків.
Слідче управління УМВС України в Хмельницькій області за даним фактом відкрило кримінальне провадження, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України - перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень.
Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від семисот п'ятдесяти до тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую