ye-logo.v1.2

Дотацій для міста не буде, а підприємці нехай не забувають, що є податкова та прокуратура (оновлено).

Політика 3525

Заявив на першій установчій сесії Городоцької міської ради голова райдержадміністрації Володимир Вербановський.

Це він зробив у перерві, між таємним голосуванням за кандидатура секретаря міської ради, яку висунув міський голова, та після того, як дізнався результати того ж голосування. "За «потрібного» кандидата не вистачило одного голосу", – стверджує джерело у міській раді.

Перша установча сесія міської ради у Городку відбулася 17 листопада. Головним питанням на ній було обрання секретаря ради. Однак не так сталося як гадалося. Кандидатів на цю посаду було два, а думок – ще більше. Спільної думки стосовно кандидата на цю посаду депутати не мали, тому голосування і підготовка до нього були «гарячими». Згідно з законом про місцеве самоврядування кандидатуру, секретаря пропонує міський голова. Новообраний мер Городка запропонував кандидатуру діючого секретаря Петра Кривого, який працює на цій посаді уже майже десять років. Однак депутати, а більшість у Городоцький міській раді отримали представники «Батьківщини», запропонували свого кандидати – Олега Пукліча. З різницею в один голос переміг висуванець «Батьківщини». Реакцією на такий результат була різка заява очільника району Володимира Вербановського. 

"Звертаючись до депутатів у переві, голова сказав, що «так як голосували, так і будете працювати - повідомив Володимир Федощук, депутат міської ради. - Мовляв, дотацій на розвиток місто відтепер не отримуватиме. Окрім того, голова заявив, що люди, які працюють, будуть звільнені з роботи, оскільки «не підтримали пропозицію голови». На депутатів тиснули ще до голосування. А після того, як результати голосування виявилися «не такими як треба», почався і шантаж, і погрози, і прямий тиск навіть у грубій формі. Всі присутні були просто шоковані поведінкою. Звертаючись особисто до присутніх підприємців, голова РДА сказав: «не думайте, що я вас лякаю, але не забувайте, що є такі органи як податкова, прокуратура…».

Від слів до діла пройшла … доба! За непідтвердженими даними, вже сьогодні, 18 листопада, в офісах кількох приватних структур з’явилися представники контролюючих органів.

В пятницю, 19 листопада, зранку стало відомо, що результати голосування за секретаря ради планують оскаржувати у суді. Джерело у міській раді повідомило, що двоє депутатів від Партії регіонів подали заяви про порушення регламенту під-час голосування. Нібито їм не дали можливості подати на розгляд депутатів свою кандидатуру на посаду секретаря міської ради. Депутати від "Батьківщини" стверджують, що згідно закону України "Про місцеве самоврядування" стаття 50, "Пропозиція щодо кандидатури секретаря ради може вноситися на розгляд ради не менш як половиною депутатів від загального складу відповідної ради у разі, якщо рада не підтримала кандидатуру на посаду секретаря ради, запропоновану відповідним сільським, селищним, міським головою". Кандидатура Олега Пукліча на розгляд сесії Городоцької міської ради була подана 20 депутатами, що складає більшість депутатського корпусу.  

Коментарі:

Павло 24.11.2010 21:30

Оце така демократія шантаж,погрози-доки така свол... вибачте.

Ирина 19.11.2010 20:30

Капец полный!вы не боитесь такое писать? сейчас такие времена наступают, что советской системе еще позавидывать.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую