ye-logo.v1.2

Міліція: жодного кримінального чи адміністративного провадження не відкривали

Євромайдан 2095
ictv.ua
Фото: ictv.ua

У Хмельницькому міському відділку міліції та головному управлінні МВС в області заперечують інфомарцію про переслідування майданівців.

«Сьогодні вранці подзвонив невідомий чоловік, толком не представився, назвав лише прізвище, звання та відділок не назвав. Запитав чи є мій син. Я сказала, що нема. Як взнав, що я матір Олеся, сказав, що мені нібито потрібно дати свідчення відносно мого сина. Нібито у Вінниці якийсь суд, по якому проходить Олесь. Дивне те, що адресу назвав нашу, а от прізвище спотворене — Вітрянський. Я відмовилася давати будь-які свідчення, він сказав, що за годину перетелефонує, але так і не дзвонив. Як я зрозуміла, він хотів прийти до нас додому. Можливо це провокації чи залякування, а можливо й міліція починає переслідувати активістів майдану. Я не знаю», - розповіла мати майданівця Олеся Вітряного Лілія Миколаївна.

У Хмельницькому міському відділку міліції повністю задоволені діями хмельницьких майданівців і запевняють, що кримінальних чи адміністративних проваджень не відкривали.

“Міліція відбирає свідчення в батьків лише тоді, коли людина неповнолітня. Ніякий міліціонер не піде опитувати маму, щодо участі її сина у мітингах. Якщо когось потрібно опитати, то його викликають до відділку. Оце вже втягують міліцію у конфлікт, комусь це вихідно. Я можу запевнити, що ні до Вітряного, ні до “Свободи”, “Батьківщини” чи “Удару”, ні до будь-якого їхнього працівника чи лідера немає ніяких претензій. Всі повністю адекватні люди, ведуть себе виховано, мітинги проходять мирно. Я висловлюю щиру подяку за те, що вони поводять себе дотримуючись закону. Ніяких кримінальних чи адміністративних проваджень ми не відкривали і не збираємося відкривати”, - запевнив начальник Хмельницького міського відділу Василь Птащук.

У головному управлінні МВС України у Хмельницькій області також відкидають ймовірність причетності правоохоронців до провокацій чи переслідувань.

“У нашій області жодної кримінальної справи відносно мітингувальників не відкрито. Ніяких переслідувань майданівців немає”, - запевнив заступник начальника слідчого управління УМВС України у Хмельницькій області Олександр Задачин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую