ye-logo.v1.2

Позачергову сесію Хмельницької обласної ради транслюють на майдані

Євромайдан 6574
Фото: oblrada.km.ua

Вимоги мітингувальників про скликання позачергової сесії облради та трансляції її на майдані — виконано.

На позачергову сесію Хмельницької обласної ради прийшли 63 депутати. Перед трибуною для виступів депутатів майданівці розмістили фотографії трьох загиблих на майдані у Києві із запаленими свічками та лампадками.
Щойно на засіданії оголосили про створення депутатської групи «Народна рада», її представниками назначили «бютівця» Івана Гладуняка та «свободівця» Івана Гончара.
У порядку денному питання "Про суспільно-політичну ситуацію в країн". 

Голова фракції ВО "Батьківщина" Іван Гладуняк заявив, що зараз не ведеться боротьба за владу чи за симпатії виборців на прейдешніх виборах: «Ті, хто був у владі за часи незалежності України, не мають права займати посади. Будь-які! І я в тому числі, - заявив Іван Васильович. - Мають прийти нові люди, щоб ні в кого не складолося враження, що зараз йде боротьба за владу, а не за Україну».

Депутат обласної ради Тетяна Колісніченко зауважила, звертаючись до депутатської групи «Будуємо Хмельниччину разом»: «Не думайте, що ви зможете відсидітися зараз. Бо, коли нас поставлять на коліна, особливо західні області, то постраждають і ви, і ваш бізнес. Не дайте зараз посатавити нас на коліна. Проголосуйте, будь-ласка, за дострокові перевибори Президента відставку Уряду».

«Давайте поважати тих людей, які стоять на майдані. Надамо слово людині від громадськості Аліму Міщуку», - звернувся голова облради Микола Дерикот.

«Скрізь розуміють, що люди у Партію регіонів прийшли лише по двом причинам. Перша це корупційна частина — вирішувати свої власні проблеми, а друга — це страх, бо бояться владу. Діти вийшли на майдан з піснями та колядками, а їх побили, вже не побили, а постріляли. Два місяці стоїть майдан, а «регіонали» сміються, що вони не працюють. А ви що хочете? Крові? Ми мирно хотіли висловити свою позицію. До чого ми готуємося? До громадянської війни? Є пропозиція від майдану. Підтримайте наші вимоги. Потрібно повернутися до попередньої конституції. Не може одна людина мати усю владу. Був присутнім, коли Петро Тарасюк пирскав людям в обличчя смердючим газом, після того говорили, що він в реанімації, та ви подівіться на цього «реанімаційного», - закликав Алім Міщук.

«Звертаюся до депутатів Партії регіонів, якщо ви впевнені, що ви праві, то підіть на дострокові вибори. Якщо це так, то народ підтримає вас і ви з гордістю скажете: «Так, ми були праві, народ нас підтримав». Якщо ж ви не впевнені, то просто підіть. Не доводьте сьогоднішні події до жовтня 1917 року. Будьте мудрими», - сказав ще один активіст майдану у сесійній залі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую