ye-logo.v1.2

Вінницьку ОДА захоплено штурмом!

Євромайдан 1492

Є постраждалі

 

Сьогодні, 25 січня мітингувати позачергову сесію Вінницької обласної ради на площі перед адмінбудівлею зібралось кілька тисяч вінничан. В залі зі 132 депутатів зареєструвались 104. Депутати вшанували хвилиною мовчання співвітчизників, які загинули під час силових протистоянь у місті Києві. Як тільки головуючий оголосив про відкриття пленарного засідання, на вулиці пролунали вибухи.
Молоді хлопці (яких згідно з неперевіреною інформацією привезли з Києва) прорвались крізь міліцію, вибили двері та увірвались до адмінбудівлі. Вони почали поливати правоохоронців з вогнегасників, бити палицями та кидати «взрив пакети». Міліція відступила. Коридори адмінбудівлі заповнив густий їдучий дим.
- У відставку я не піду. Вінниччина – 1 мільйон 600 тисяч населення, і я за все відповідаю. Прошу, дозвольте нам прийняти бюджет, – повідомив губернатор Вінничини Іван Мовчан.
Також особи, що захопили сесійну залу, вирішили не випускати провладних депутатів. Вони тримали в заручниках депутатів-«регіоналів», серед яких було щонайменше п’ять жінок. Відомо, що у директора ВОДТРК «ВІНТЕРА» депутата обласної ради Любов Коваленко стався гіпертонічний криз, її з приміщення ОДА забрала швидка допомога. Згодом всі провладні депутати покинули захоплену будівлю.
Як повідомляють інші інформаційні ресурси, в результаті штурму облради постраждали 5 вінничан. У них осколочні рани від вибухів гранат, які кидались у натовп. Медики підтвердили, що до лікарні вже доправлено 9 постраждалих правоохоронців.
Наразі відомо, що протестувальники барикадуються в будівлі ОДА.

 
 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую