ye-logo.v1.2

Закон про амністію втратить чинність уже 17 лютого,

Євромайдан 2054
Фото: Дмитра Скрипника

якщо учасники масових протестів не виконають ряд вимог.

Уже набрав чинності закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». Уникнути відповідальності зможуть ті мітингувальники, які порушували закон лише під час масових акцій протесту, починаючи з 27 грудня по 2 лютого.
Для цього протестувальниками потрібно виконати ряд вимог:
звільнити усі зайняті під час акцій протесту будівлі чи приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування;
допустити до своїх робочих місць осіб, які там працюють;
розблокування учасниками масових акцій протесту транспортних комунікацій на вулиці Грушевського у місті Києві та розблокування вулиць, площ, провулків, бульварів в інших населених пунктах України, крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту.
“Як повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, якщо до 17 лютого ці умови не будуть виконані у всіх регіонах держави, закон про амністію втратить свою чинність. Дія Закону поширюється лише на тих, хто добровільно та без застосування будь-якого примусу звільнять захоплені або заблоковані державні установи”, - розповіла прес-секретар прокурора міста Хмельницького Тетяна Мацейко.
З метою забезпечення належного виконання Закону та ефективного розслідування кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з масовими акціями протесту, в прокуратурі Хмельницької області створили робочу групу на чолі з прокурором області.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую