ye-logo.v1.2

“Він був толерантною і м’якою людиною, але не боявся воювати за Україну”

Євромайдан 8642
Дмитра Скрипника та з архіву гімназії
Фото: Дмитра Скрипника та з архіву гімназії

розповідають про загиблого у Києві активіста зі Старокостянтинова колеги та учні.

Нагадаємо, що 52-річного вчителя із Старокостянтинова Сергія Бондарчука вбили на Інститутській у Києві 20 лютого. Кореспонденти ye.ua побували у рідному місті загиблого та поспілкувалися із його колегами та учнями.
Сергій Бондарчук був вчителем фізики у місцевій гімназії, членом “Просвіти” та головою міської організації “Свобода”. Він регулярно їздив до Києва на Майдан, але повертався, щоб проводити уроки у школі.
“19 лютого, коли він їхав до Києва востаннє, я хотіла також, але він сказав: “Ні, Лідія Іванівна. Не ображайтеся, але не візьму, тільки чоловіки їдуть, - розповідає колега покійного, вчителька української мови Лідія Ярохно. - Ввечері того ж дня говорила з ним телефоном, він розповів, що все нормально, добралися до Києва, розмістилися на третьому поверсі у КМДА. А наступного дня його не стало”.


За словами колег, Сергій Михайлович був м’якою та толерантною людиною, ніколи не нав’язував іншим власних поглядів. Він був переконаним патріотом і казав, що буде воювати за Україну, якщо доведеться.
У Старокостянтинові залишилася кохана дружина Тетяна, теж педагог, працює заступником начальника місцевого управління освіти і є членом “Свободи”, у Києві — 29-річний син Володимир і невістка.

Сергій Бондарчук із дружиною Тетяною.


“Він жив із дружиною душа в душу, дуже хотів дочекатися онуків, - розповідає Лідія Іванівна. - Він мав усе: хорошу сім’ю, улюблену роботу (пропрацював у школі 21 рік, з моменту заснування — прим. авт.), хороший матеріальний достаток. Міг би відсидітися, але поїхав. Це найголовніший урок, який він дав своїм учням”.


У кабінеті фізики, на якому досі висить табличка “№ 52. Кабінет фізики. Завідувач кабінету — Бондарчук С. М., спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист”, нас зустріли слізьми. У цей час якраз мав бути урок фізики у 53-ої групи (аналог 9-того класу), улюбленої групи Сергія Михайловича.
“Сергій Михайлович був дуже добрим і терплячим, цікаво пояснював, допомагав нам, він не був строгим вчителем”, - каже один учень.
“Він ніколи не сумував, завжди був веселим”, - продовжує інший.
“Він нас не тільки фізиці вчив, а й про політику, історію розповідав. Був дуже начитаний”, - каже учениця.


“Він грав у волейбол за збірну школи, і дуже любив теніс. Грав із нами на перервах”, - наперебій кажуть діти.
У холі навчального закладу на столику — фотографія вчителя, хліб, лампадки і квіти. Поруч — паперові квітки, зроблені дитячими руками, і маленькі записочки “Буду пам’ятати учителя”, “Пам’ятаймо улюбленого вчителя”.


Похорони Сергія Бондарчука відбудуться 22 лютого, у суботу. Прощання із загиблим у гімназії з 11.00.

Коментарі:

Муля 21.02.2014 20:11

Вічна пам'ять! Слава Герою! Герою України!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую