ye-logo.v1.2

Хмельницький техногологічний багатопрофільний ліцей носитиме ім'я Артема Мазура,

Євромайдан 9566
автора та vk.com
Фото: автора та vk.com

героя Євромайдану, який у понеділок, 3 березня, приєднався до Небесної сотні.

На черговій сесії Хмельницької міської ради народні обранці прийняли рішення про присвоєння Хмельницькому технологічному багатопрофільному ліцею з загальноосвітніми класами імені Артема Мазура - бійця 15-ї сотні Народної самооборони Євромайдану, який у 2003 році випустився із цього навчального закладу.

“Ініціатива про присвоєння імені Артема Мазура ліцею виходила від депутатів, проте її радо підтримали і тут. Рада трудового колективу, учнівське самоврядування та батьківський актив — усі були за те, щоб ліцей носив його ім'я. Артем тут навчався, його досі пам'ятають, а найголовніше те, що згадують лише хорошими словами”, - розповідає директор Хмельницького технологічного багатопрофільного ліцею Олена Кенц.

Про те, що 26-річний Артем Мазур навчався саме тут, можна зрозуміти одразу, увійшовши у ліцей. В холі стоїть стіл, на якому розміщенні фотографії бійця Небесної сотні, розповідь про його трагічну, але героїчну долю, та скринька для пожертв.

“Артем був поранений в голову осколками гранати під час бойових дій в Маріїнському парку в м. Києві. Від 18 лютого Артем перебував в комі. Родичі планували перевезти його в Чехію або Польщу на лікування, проте хлопець помер. На Майдані Артем пробув два місяці. 26-річний юнак був мешканцем Хмельницького та навчався в нашому ліцеї до 9-го класу. Був випускником 2002-2003 н.р., класний керівник Шолота Наталія Петрівна”, - йдеться в короткій автобіографії Артема Мазура у куточку пам'яті.

“Ми плануємо 1 вересня на Перший дзвоник відкрити меморіальну табличку присвячену Артему Мазуру, проводитимемо уроки-реквієм. Хочемо, аби наші учні знали про Небесну сотню та зокрема про героя Євромайдану, який навчався серед нас”, - говорить Олена Кенц.

Артем Мазур п'ять років провів у стінах Хмельницького багатопрофільного технологічного ліцею — з п'ятого по дев'ятий класи. До когорти відмінників не відносився, у навчанні був посереднім, проте завдяки своїй людяності назавжди закарбувався у пам'яті школи.

“Ми не будемо будувати якісь міфи щодо його навчання. Він не був дуже успішним у навчанні, але це не головне. Найголовніше те, що батьки та педагоги ліцею зуміли виховати гідну людину, - вважає Олена Дем'янівна. - Артем був спокійним, я би, навіть, сказала скритним, але щирим, добрим, завжди мав свою думку, нікого не ображав і мав відчуття справедливості. Можливо останнє і стало поштовхом до того, що він поїхав на Майдан”.


Директор Хмельницького технологічного багатопрофільного ліцею Олена Кенц показує куточок пам'яті присвячений Артему Мазуру.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую