ye-logo.v1.2

Чиновники з команди Ядухи – незамінні кадри?

Євромайдан 6823

Люстраційні торги у Хмельницькому тривають.

Вчора, 16 квтіня, члени ради Майдану запросили на своє засідання керівників управлінь Хмельницької ОДА, які відмовилися написати заяву на звільнення. Двоє з трьох запрошених: начальники управлінь культури, національностей та релігій Ірина Трунова та соціального захисту Світлана Лукомська з’явилися перед активістами та витримали шквал емоцій і звинувачень у їхній бік, а ось освітянин Віктор Очеретянко відбувся офіційним зверненням на сайті управління.
«Навчальний рік у понад тисячі освітянських закладів та установ області вийшов на фінішну пряму. Це період прийняття швидких і компетентних рішень, які впливають на долю десятків тисяч хмельничан. У цій ситуації департамент освіти і науки ОДА не може залишитися без керівника. Не усвідомлювати цього можуть лише люди, дуже далекі від розуміння проблем галузі. Тому вважаю, що і місцева влада, і рада Хмельницького Майдану мають спочатку об’єднати зусилля для успішного завершення навчального року, а далі виносити на порядок денний кадрові питання», – йдеться у зверненні Віктора Івановича.
Ірина Трунова, після довгих перипетій, пообіцяла подумати, як зробити краще. А ось Світлана Лукомська заявила, що напише заяву лише тоді, коли буде прийнятий закон про люстрацію.
«Світлана Іванівна - порядна людина і хороший спеціаліст, а членство в Партії регіонів – це не причина вигнати людину з роботи», – апелював член ради Володимир Лукіянчук.
«Слово «люстрація» означає звільнення з посади людини, яка була призначена і сприяла діям злочинної влади», – пояснив голова антикорупційного комітету ради Ігор Клюс і запитанням «То коли ви були призначенні на посаду?» натякнув Світлані Іванівні, що заяву писати треба. (Світлана Лукомська була призначена на посаду начальника управління у серпні 2010 року – авт.)
«Ті люди, які мовчали протягом усього періоду Майданів, не мають морального права займати посади. Ніхто не ставить під сумнів вашу професійність, але мова йде про мораль. Усі ці дії, які відбувалися, відбувалися тому, що хтось промовчав, хтось не заборонив приймати ті рішення, які були прийняті. І якщо ви напишете заяву – це буде вам честь і хвала», – заявив сотник 38 сотні самооборони Майдану Петро Скиба.
За пропозицію ради Майдану «Вимагати від Лукомської Світлани Іванівни написати заяву на звільнення» було 29 голосів.
«Як тільки буде прийнято закон про люстрацію, я відразу напишу заяву. І що б не сталося в моєму житті, після усього, що я зробила і як ставилася до роботи, можу йти з посади з гордо піднятою головою», – завершила «процес допиту» у раді Майдану Світлана Лукомська.
Із залу невдоволені таким рішенням активісти кричали «Ганьба» та «Заява!».
 

Коментарі:

chmur-dasha 23.04.2014 15:07

Мало ще накрали чиновник Ядухи?

oleg-pevnev 23.04.2014 15:01

Як зробити краще треба було думати раньше

oleg-tidva 23.04.2014 14:46

Може нехай згадає як директорів та вчителів шкіл заставляли вступати до Партії Регіонів та голосувати за їх кандидатів

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую