ye-logo.v1.2

Хочете сина після п’ятьох доньок?..

Здоров'я 5065

Працівники медичного центру «Мать и дитя» не лише визначать стать вашої майбутньої дитини, а й потурбуються, щоб вона не мала спадкових хвороб.

 «Мать и дитя» – три медичних центри, відкриті у 2001 та 2013 роках, які спеціалізуються на допоміжних репродуктивних технологіях, акушерстві та гінекології. Тут працюють досвідчені фахівці, котрі щороку допомагають десяткам тисяч пацієнтів стати батьками. Відмінні риси клінік – сучасне обладнання і технології, індивідуальний підхід до кожного пацієнта.

 

13 травня, в рамках соціальної ініціативи «Відкриті двері материнства», представники медичного центру завітали до Хмельницького, де зустрілися з представниками засобів масової інформації та лікарями. Мета візиту – з допомогою, зокрема, журналістів розповісти населенню про проблеми безпліддя та батьківства, які існують в державі, про репродуктивні технології, з допомогою яких мрія про дитину стане дійсністю, про можливості та здобутки центру тощо. Що ж до лікарів, то зустріч з ними мала на меті поінформувати їх про методики роботи центру та про нові можливості у лікуванні безпліддя.

Зокрема, перед журналістами виступили та відповіли на запитання Наталія Данкович – генеральний директор мережі медичних центрів «Мать и дитя», Тетяна Продан – акушер-гінеколог та репродуктолог центру та Лариса Ковалевська – гінеколог-ендокринолог центру.

«Відкриті двері материнства» – соціальна ініціатива медичного центру «Мать и дитя», яка є логічним продовженням минулорічних ініціатив «Право на батьківство: вихід є!» та «Дитина в кожну родину». В результаті попередніх ініціатив було проведено близько десяти тисяч соціальних консультацій для подружніх пар та окремих осіб, проведено близько 1800 циклів екстракорпорального запліднення. З Хмельницького та Хмельницької області за консультацією в МЦ «Мать и дитя» звернулися близько 370 пар.

У медичному центрі лікування безпліддя відбувається з використанням близько десятка технологій. Серед них, зокрема, екстракорпоральне запліднення, кріо-косервування яйцеклітин та сперматозоїдів, сурогатне материнство та інші.
Кріо-консервування – зручний спосіб спланувати своє материнство. Особливо важливо це для жінок та сімей, які з тих чи інших причин мусять відкласти народження малюка. Якщо жінка хоче спочатку збудувати кар’єру, а згодом, за три-п’ять років стати матір’ю, вона може скористатися послугами центру і віддати на зберігання свої яйцеклітини або ембріони (вартість такої послуги становить 120 гривень на місяць). Особливо важливою така послуга також є для жінок, які не можуть зачати дитину, наприклад, через онкозахворювання та потребу у проведенні хіміотерапії.

Також, за словами Лариси Ковалевської, у центрі можуть як підібрати стать майбутньої дитини, так і прослідкувати за тим, щоб малюк не успадкував важких хвороб, які є у його старшого брата або сестри.

«До нас часто приїздять подружні пари з Кавказу, Туркменії тощо, – поділилася Лариса Станіславівна, – у яких вже є, наприклад, п’ять дівчаток, а вони хочуть хлопчика. Бо якщо немає сина – то для них, це, можна сказати, сім’я, яка не відбулася».

За словами Тетяни Продан, найчастіше по допомогу до центру звертаються жінки, вік яких є критичним для дітонародженням, адже після 35 років їхня репродуктивна функція починає швидко згасати. І якщо чоловік може стати батьком і в 42 роки, і в 72, то до жінки природа поставилася не так щедро.

Головна мета ініціативи «Відкриті двері материнства» - цільова консультативна допомога та підтримка пацієнтів у регіонах України. Головні складові ініціативи:

- консультація репродуктолога на соціальній основі;

- збереження лояльних цінових умов на послуги;

- консультації провідних лікарів центру в мережі Інтернет на сайті http://mdclinics.com.ua;

- постійне проведення «Днів відкритих дверей», засідань «Дискусійного клубу»;

- співпраця з лікарями в регіонах.

Не зважаючи на складну економічну ситуацію в країні, у медичному центрі «Мать и дитя» лояльно ставляться до збереження ціни на послуги, адже вони й без того недешеві – від 35-40 тисяч гривень.

«Ми підняли ціни лише на ліки, сказала Тетяна Продан, – оскільки це загальнодержавна тенденція, а вартість послуг залишилася на тому ж рівні. Звісно, лікування у нас дороге, але як правило, по допомогу до нас звертаються люди, які вже мають певні статки і все, чого їм залишилося бажати, це дитина».

Відповідаючи на запитання журналістів, Наталя Данкович відзначила, що, незважаючи на те, що останнім часом населення стало більш поінформованим та прогресивним, проблема подолання психологічного бар’єру все ще залишається гострою. Дуже часто люди не готові до того, щоб визнати, що з ними щось не так. Але, поки вони думають і приймають рішення, втрачається дорогоцінний час, і інколи, коли пацієнти нарешті «дозрівають» і приходять у медичний центр, виявляється, що вже надто пізно.

Також лікарі розвіяли міф про те, що діти, народжені за допомогою новітніх технологій, в майбутньому самі не зможуть стати батьками. «Так, бувають поодинокі випадки, – зазначила Наталя Данкович, – але вони спричинені генетичними показниками, а не тим, що ці діти були зачаті «у пробірці».

Запитували також журналісти і про те, чому завдяки екстракорпоральному заплідненню раніше народжувалося багато двійнят та трійнят. За словами Наталі Данкович, раніше, коли технології не були не настільки досконалі, доводилося «переносити» по три-чотири ембріони, розраховуючи на те, що хоча б один з них приживеться. Зараз же технології пішли настільки далеко, що можна не лише визначити стать майбутньої дитини, а й визначити, який з ембріонів точно приживеться і таким чином уникнути ситуації, коли сім’я планує одного малюка, а народжується двоє або троє.

Тетяна НОВАК.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую