ye-logo.v1.2

Ярмолинці: До влади – з газом та кулаками? (ОНОВЛЕНО, ФОТО, ВІДЕО)

Євромайдан 12343

В Ярмолинцях “війна за владу” триває. Домовленості, яких раніше досягли сторони, не дотримані.

“З самого ранку приїхали тітушки, повикидали з приміщення районної державної адміністрації хлопців із місцевої самооборони, які його охороняли, і завели туди новопризначеного, але не визнаного громадою голову РДА. Спочатку люди тримали оборону, але коли ті молодики застосували газ, люди змушені були ослабити оборону”, - телефоном з місця події повідомив чоловік, який назвався представником місцевої самооборони Миколою.

За словами чоловіка, голова райдержадміністрації Валерій Довгань та хлопці, які з ним приїхали, порушили попередні домовленості про тимчасове перемир'я.

“Ми попередньо домовилися про те, що до президентських виборів громада не проводить жодних акцій, а голова не приступає до виконання своїх обов'язків”, - пояснює Микола.

Нагадаємо, проти новопризначеного голови виступила громада Ярмолинець. 

На "розборки" приїхав і заступник начальника УМВС у Хмельницькій області з громадської безпеки
Роман Гаврилюк (у центрі).

ОНОВЛЕНО. 12.15

Після кількагодинних перемовин сторони так і не дійшли згоди. Голова адміністрації Валерій Довгань продовжує стверджувати, що він законно приступив до виконання своїх посадових обов’язків.
А громада і далі звинувачує його в порушенні попередніх домовленностей і вимагає написати заяву.
Станом на 12.15 у Ярмолинецьку РДА приїхали представники самооборони Майдану, Правого сектору та громадськості. За попередніми даними, до Ярмолинець направили спецпідрозділ УМВС.
В кабінеті голови РДА перемовини між головою РДА, представниками громадськості та правоохоронними органами тривають, а за дверима в приймальні кучкується Правий сектор, семеро "захисників" голови РДА, які приїхали з Хмельницького, та активісти Ярмолинець. За їхніми словами, у голови РДА є кілька хвилин, щоб написати заяву, в іншому випадку "вони винесуть його з кабінету".

ОНОВЛЕНО. 14.30

"Декілька хвилин", які активісти дали голові РДА Валерію Довганю, давно минули, але "на руках з кабінету" поки ніхто нікого не виносить. Кажуть, поки вмовляють написати заяву добровільно. В кабінеті голови РДА присутні заступник начальника УМВС у Хмельницькій області Роман Гаврилюк, начальник районного УМВС Ігор Лабань та районний прокурор Роман Олійник, які за ситуацією лише спостерігають. За словами Романа Гаврилюка, роль правоохоронців - не допустити протистояння та сутичок.

"Винести людину з кабінету - багато розуму чи, тим більше, сили не треба. Але це ж це не вирішить ситуацію. Зараз ми чекаємо на голову ОДА Леоніда Пруса. Виконуючий обов'язки Президента Олександр Турчинов призначив Валерія Довганя на цю посаду з подання голови облдержадміністрації. Нехай він приїжджає і вирішує ситуацію зі своїм підлеглим", – пояснює керівник Хмельницького обласного осередку "Правого сектора" Анатолій Медведчук.

Станом на 14.30 ярмолинецькі активісти "підтягують" людей і обіцяють блокувати дорогу у напрямку до Хмельницького.

В обласній адміністрації ситуацію поки не коментують. Заступниця голови ОДА Леся Стебло телефоном повідомила, що і вона, і голова ОДА на селекторній нараді, коментарі дадуть не раніше, як за годину.

ОНОВЛЕНО. 15.20

Дощ, який рясно пішов у Ярмолинцях, "загнав" людей до приміщення райдержадміністрації. Ярмолинчани заповнили коридори і кабінет голови РДА. За словами благочинного Ярмолинецького району, депутата райради отця Миколая Ковалика, ситуація зайшла в глухий кут, і вирішити її може лише заява про відставку.

"Є рішення законне, а є рішення по совісті. Я закликаю вас керуватися совістю і прийняти те рішення, яке збереже мир у нашому регіоні", - звернувся до Валерія Довганя отець Микола.   

Однак Валерій Довгань твердо стоїть на своєму: "Заяву писати не буду, бо я законнопризначений, і приступив до виконання посадових обов'язків".

Станом на 15.20 кабінет голови РДА заблокований, вхід завалений стільцями. Валерій Довгань проситься в туалет, але активісти непохитні: тільки через заяву.

Не послухалися активісти й Романа Гаврилюка. Для того, щоб сходити в туалет, Довганю довелося проситися протягом 15 хвилин.

ОНОВЛЕНО. 15.50

Після довгих перемовин Валерій Довгань таки сходив в туалет. Зараз знову тривають перемовини із представниками Правого сектору, самоборони, активістів, представників правоохоронних органів.

ОНОВЛЕНО

Кілька годин емоцій, докази, звинувачення, перемовини, вмовляння... Розмова "крутилася" навколо одного: Валерій Довгань має написати заяву. 
 

Крапку у суперечках намагалися ставити і правоохоронці, і представники самооборони, і самі ярмолинчани, які вмовляли обидві сторони піти на компроміс. 

Врешті, Валерій Довгань вкотре повторив те, що говорив кілька разів: "Я обіцяю, що до офіційного обрання Президента, незалежно від його прізвища, я в адміністрації не з'явлюся, щоб не дратувати людей. А коли буде законнообраний Президент, обіцяю відразу, як законослухняний громадянин, написати заяву на звільнення".

<

>

Громада віри не йме, каже "обіцяв нам уже не один раз, але слова свого не дотримується". Але чиновник через те не дуже й переймається.

Ось так "на волі" зустрічали Валерія Довганя його однопартійці-ударівці

Після умовної крапки прокурор Ярмолинецького району повідомив, що до єдиного реєстру досудових розслідувань введено кримінальне провадження за фактом вчинення опору працівникам міліції та нанесення тілесних ушкоджень працівникам міліції. За словами прокурора, в результаті сутичок у приміщенні райдержадміністрації один правоохоронець госпіталізований, у нього травма ноги. 

Коментарі:

ЖительЯрмолинець 28.05.2014 11:42

Відповідь на коментар добродія БОГДАНА КУШНІРА   А ти, дорогенький, забув як тобі діти сироти з Соколівської школи-інтернату робили ремонт вдома коли ти ще був там директором? То тобі не стидно дивитися нікому в очі? Самооборонець сраний, за 100 гривень мітінгуєш.  

ЖительЯрмолинець 22.05.2014 09:43

  Я корінний житель Ярмолинець. Працюю тут і знаю більшість людей. По ситуації, яка в нас склалася, можу сказати наступне. Під шумок революції купка безробітних, раніше судимих, нечесних підприємців-невдах і таких самих фермерів вирішили дорватися до влади. Вони висували на голову адміністрації своїх кандидатів, але жоден з них не пройшов співбесіду в області, бо всі неграмотні і безтолкові люди. Призначеного в.о. президента Турчиновим Довганя В.І. ця шайка не хоче. Мотивують це тим, що він з Чемеровецького району і ніби-то комусь кум чи кум кума. Чи то попередньому голові Кадишу В.О. чи то Кирилюку І.І. - активісти цього самі толком не знають. Ще кажуть що він заплатив великі гроші за посаду і тому такий наполегливий. Абсурд!!!!!!!!! Я особисто не знаю Валерія Довганя, але враховуючи, що це науковець і бачачи як він себе стримано і культурно поводить, я думаю що він у сто разів кращий ніж ці ненормальні, які його не хочуть на посаді. Наші так звані активісти і самооборона - це люди з розладами психіки і проблемами з законом. Вони збираються у кількості 20-30 чоловік (максимум) і щось собі вирішують. А потім оголошують це як рішення громади - 30 тис. чол. Я не чув, щоб хоч один лікар, вчитель чи інша здравомисляча людина були на стороні цих аферистів. Самооборона охороняє адміністрацію щодня, але від кого не зрозуміло. Тут скоро від них потрібно буде охоронятись. 20 травня  влаштували комедію в приміщені РДА. Вибили двері, насмерділи, покричали, понавозили чужих хлопців в масках і броніках. Бо вони, не хотять чужого голови. На мою  думку нехай краще буде чужий, аніж один з тих хронічнонезадоволених. Та вони ще й не виберуть серед своїх голови, бо безтолкові і корисливі. Продавець бананів Діденко Людмила бачить головою РДА затя Токара Рому, Продавчиня Шиманська Лілія хоче Мішу Шиманського (свого чоловіка), Олійник Віталій (клікуха Капєйка) хоче сам себе, а кілька чоловік хоче назад колишнього голову Василя Андрушка, який вже був на цій посаді і в свій час підняв район до "небачених" висот. Правда по ньому порушили кримінальну справу. Тепер він фермер. ногами і руками впирається, що не хоче бути головою, але якщо ще раз попросять, то погодиться. Гнати цих активістів всіх треба в шию, а хто не хоче тікати - в абізянік посадити.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую