ye-logo.v1.2

На міжнародному конкурсі в Сан-Ремо десятирічна дунаївчанка Поліанна Рижак посіла друге місце

Культура 5682
з архіву родини ОВЧАРУКІВ.
Фото: з архіву родини ОВЧАРУКІВ.

Цього місяця в Сан-ремо (Італія) відбувся Міжнародний конкурс солістів та музикантів “Sanremo Junior 2014”.

 Однією з юних виконавиць, які представляли на ньому Україну, була десятирічна дунаївчанка Поліанна Рижак (на фото крайня праворуч), переможниця багатьох національних і міжнародних проектів та конкурсів, суперфіналістка телевізійного проекту “Я – артист”. Пройшовши всі відбіркові тури в Україні, дівчинка вийшла на сцену театру “Ariston” з піснею “Amazing grace” (“Чудова ласка”), старовинним християнським гімном, якому вже більше 200 років і посіла ІІ місце.
Таким дивним ім'ям, Полліанна, дівчинку назвали на честь героїні однойменного роману Елінор Портер. “Коли я була вагітною, зачитувалась книгою, де йшлося про маленьку дівчинку Поліанну, розповідає мама співачки Людмила. То був такий гарний образ дитини, яка допомагала людям і вміла радіти у будь-якій ситуації. В Полліанни така ж натура: вона може співпереживати, вміє підтримати. А тварин вона просто обожнює!”.
Співати дівчинка почала ще коли навіть не вміла розмовляти. Її старший брат Артур займався тоді у музичній школі по класу вокалу, грі на скрипці та фортепіано (зараз навчається в музичному училищі). Поліанна слухала, як він розучує пісні, поступово вивчила весь його репертуар і вже в чотири роки виступала на конкурсах та фестивалях від школи № 4 . Батьки, дивлячись на це, віддали її в музичну школу. Тоді ж, у чотири роки, вона вперше вийшла на сцену. “То був День міста і першого серйозного виступу Поліанни, продовжує Людмила. Разом з братом Артуром, у якого захворіла партнерка по дуету, вони співали пісню-діалог “Невдале побачення”. У нас є відео того виступу, і видно, як комфортно вона почувалася на сцені співала і ще й брату наказувала, мовляв, не стій, рухайся. І показувала, як це треба робити”.
Перший міжнародний конкурс, у якому мала співачка брала участь “Арт Преміум - 2009”, що проходив у Києві. І хоч їй було всього п'ять років, виступаючи у категорії від 6 до 9 років, вона посіла перше місце.
З конкурсу “Крок до зірок” теж повернулася з перемогою. Восьмирічною отримала друге місце на “Слов'янському базарі”, що проходив у Вітебську (Білорусь) в категорії від 5 до 15 років. Перші місця отримала й на Міжнародних конкурсах “Сузір'я в Несебрі” (2011 рік) та “ Кришталеве гроно” (2013 рік).
У 2012 році взяла участь у проекті “Голос. Діти” й увійшла в сотню кращих дітей-вокалістів України. Далі було “Караоке на Майдані” (2013 рік). І хоч це проект для дорослих, Поліанна пройшла у фінал, але їй не вистачило всього п'яти гривен, щоб стати суперфіналісткою. В результаті посіла друге місце.
Уже у 2014-му стала півфіналісткою на дитячому міжнародному конкурсі “Нова хвиля” і увійшла у вісімку кращих виконавців України.
Найсерйознішим проектом, в якому талановита дівчинка взяла участь, став “Я артист”, де вона знову перемогла. Нагороду вручав Олександр Пономарьов, який надав їй можливість записати в його студії пісню. За його ж рекомендацією отриману грошову премію Поліанна використала для поїздки на конкурс в Сан-Ремо, в якому брали участь юні виконавці з Мальти, Ізраїлю, Італії, Росії, Білорусі, Румунії... Конкурс проходив на сцені театру “Ariston”, де зривали аплодисменти Адріано Челентано, Тото Кутуньйо, Мадонна, Алла Пугачова, Пол Маккартні, Анна Герман… У своїй віковій категорії з піснею “Amazing grace”, яку свого часу виконували Уітні Хьюстон, Тіна Тьорнер, Бейонсе, Арета Франклін.., юна співачка посіла ІІ місце.
Дівчинка та її батьки щиро вдячні адміністративній групі та членам журі телепроекту “Я – артист”, Олександру Пономарьову та режисеру проекту Ользі Бексяк, дирекції Дунаєвецького маслозаводу і, зокрема Анатолію Надорожному, які надали їй можливість виступити у Сан-Ремо.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую