ye-logo.v1.2

Індустріальні парки на Хмельниччині не прижилися. Поки що

Економіка 3343
автора
Фото: автора

20 червня в приміщенні будинку рад Хмельницького відбулось засідання ради підприємців Хмельницького області.

На засіданні обговорювали питання розвитку індустріальних та науково-технічних парків в Хмельницькій області.
В зустрічі взяли участь Леонід Прус, голова Хмельницької облдержадміністрації, Іван Гончар, голова обласної ради, Наталя Білякова, голова регіональної ради підприємців області, міські голови міст, підприємці та інші.
«Досить важливо, аби проблемні питання діяльності малого, середнього та великого бізнесу не заговорювалися, а вишуковувалися реальні шляхи їх вирішення. Має бути створена прозора система оподаткування. Це питання варто порушувати перед керівництвом держави, тим самим створивши сприятливі умови для динамічного руху бізнесу вперед», – сказав голова облради Іван Гончар.
Він також додав, що важливо максимально швидко впроваджувати сучасні формати ведення бізнесу. Потрібно створювати спеціальні економічні території, індустріальні, промислові та науково-технічні парки, зони експортної переробки, об’єднуватися у так звані кластери тощо.
В свою чергу, мер Славути Василь Сидор презентував план першого індустріального парку в Хмельницькій області, який вже затверджений Кабінетом Міністрів України, однак через нестабільну ситуацію в країні інвестори «зробили паузу у співпраці».
«Польська компанія в свій час проявила великий інтерес до славутського індустріального парку і вже готувались документи на підписання бізнес-угоди, але у зв’язку з останніми подіями в Україні цей іноземний інвестор був змушений відмовитись від співпраці», – пояснив міський голова.

Підприємці скептично поставились до такої ініціативи, адже, на їхню думку, існує дуже багато колізій в українському законодавстві, і переваги від таких об’єктів мінімальні чи навіть взагалі непомітні.


Індустріальний парк – це спеціально організована для розміщення нових виробництв територія, забезпечена енергоносіями, інфраструктурою, необхідними адміністративно-правовими умовами, керована спеціалізованою компанією.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую