ye-logo.v1.2

Пораненого під СБУ хмельничанина відвідали у Празі чеська депутатка та українські медики (ВІДЕО)

Євромайдан 5622

Олександр Козловський, який отримав кульове поранення під час захоплення приміщення СБУ у Хмельницькому, все ще перебуває на лікуванні в Чехії.

Однак, за словами лікарів, його стан з кожним днем покращується.

Шістнадцятирічному Олександру зробили операцію: ампутували праву ногу до коліна. Попереду у нього ще тривале лікування та реабілітація. Чеські медики кажуть, пробуде у них ще два місяці. За їхніми словами, найважчим для Сашка був момент, коли після операції він побачив, що залишився без ноги. Заступник сарости міста Брандіс над Лабем-Стара Болеслав, депутатка Чеського парламенту Ніна Новикова зібрала для Олксандра кошти на протез вартістю понад 10 тисяч доларів. Лікарі обіцяють, що завдяки цьому протезу Сашко ходитиме впевнено, як на власних ногах. А поки що хлопець вивчатиме чеську мову і проходитиме лікування та реабілітацію.

Лікар-кардіохірург, який уже понад десять років працює у Республіканській центральній лікарні, Михайло Салмай каже, що Сашкові треба дякувати за громадянську мужність, яка коштувала йому здоров’я.


Нагадаємо, Олександр Козловський – один із п'яти, хто були поранені 19 лютого під час сутичок під стінами СБУ у Хмельницькому. А вже 27 лютого троє поранених вилетіли до Праги. Фінансові витрати на переліт та оформлення документів організував підприємець Михайло Сігетті завдяки клопотанню міста-побратима Дунаєвець – Брандіс-над- Лабем-Стара-Болеслав, Чеська Республіка. 

Відео надане Михайлом Сігетті.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую