ye-logo.v1.2

У Хмельницькому поховали Тараса Майданюка, який загинув у зоні АТО (ОНОВЛЕНО)

Суспільство 8291

Ще двоє його побратимів наразі перебувають у комі.

Тіло 29-річного прапорщика Тараса Майданюка доставили до Хмельницького сьогодні о шостій ранку. Цього ж дня і поховали на кладовищі в Ракове. Обставини загибелі – залишаються невідомими.

"Достеменно стане відомо, коли з коми вийдуть ще два хлопці. З ним ще двоє їхало в машині. Наразі справу розслідує прокуратура. А чутки поширювати не буду", – розповів брат загиблого.

За інформацією рідних та близьких, він служив у місті Котовськ (Одеська область) прикордонником. 23 червня поїхав на ротацію у Луганську область разом з іншими солдатами. Під Слов’янськом автомобіль, яким керував прапорщик, перекинувся. Хмельничанин вилетів через лобове скло та отримав травми, несумісні з життям. Проте військові та влада заперечують приналежність Тараса до української армії. Мовляв, він був прапорщиком, але у відставці.

"Тарас був гарним військовим. Служив чесно. На роботі і днював, і ночував. Він служив у Котовську, звідти їхав на ротацію. Але ніхто нічого не знає, що з ними трапилося. Усе покрите таємницею. Тарас строкову службу проходив у Президентському полку у Києві. Він був дуже хорошим комп'ютерщиком, обслуговував усе Міністерство оборони, – розповідає колишній прикордонник, сусідка сім'ї загиблого Зоя Ковальчук. – Потім звільнився, закінчив школу прапорщиків при прикордонній академії, служив у нас, одружився та перевівся у Котовськ."

У Тараса Майданюка залишилася дружина Ірина, яка також служить у Котовську у прикордонних військах прапорщиком. А сину уже п'ятий рік пішов.

"Про те, що сталося, дізналися 23 червня. Кажуть, що загинув ще завкомандира. Ті, хто був у кузові, то постраждали, але живі. Сьогодні о шостій ранку Тараса привезли. У них дуже хороша сім'я. Таким відповідальним був. Мамі наобіцяв, що у відпустку має приїхати. Мали ремонт разом робити. Матір приготувалася, накупляла усього для ремонту, а тут... Він о 12-ій годині говорив з мамою. Казав, що голодні і десь мають стати поїсти. А о 13–14-ій годині уже це сталося", – додає Зоя Ковальчук.

Відспівали Тараса у Хмельницькій міській ритуальній службі, звідти він ще раз заїхав до рідної домівки на вулиці Свобода.

"Він діючий військовий. Вчився у нашій академії на прапорщика. Жінка з Котовська, то він туди поїхав служити. А це сталася аварія. У нас все розслідування тривають. Вони везли солдат на зміну у Луганськ і сталася аварія. Тарас був за кермом. А що сталося, не знаю. Кульових поранень ніби не має. Вранці привезли його. Був якийсь військовий, жінка та брат", – говорить сусідка Валентина Пасічник.

Ховали воїна на кладовищі у мікрорайоні Ракове. Без почестей, без прощального салютування. Скромно – лише рідні та близькі.

"Ми не знаємо подробиць. Те, що влада каже, що Тарас не був військовим, то це неправда. Він був військовим. Прапорщик. Хороший хлопець, не забіяка, добре вчився. Ніколи не казав, що хоче стати військовим, – ділиться однокласник Олексій Єлісеєв. – Є версія, що вони наїхали на камінець, автомобіль перекинувся і Тарас вилетів у вікно. Але достеменно невідомо. Тарас був хорошою людиною. Лише 29 років – дуже молодий."

Редакція газети "Є" висловлює співчуття рідним та близьким

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую