ye-logo.v1.2

Тхеквондо: видовищно, безпечно та справедливо

Спорт 5068
надане тренерами.
Фото: надане тренерами.

У Хмельницькій області розвиток корейського бойового мистецтва тхеквондо перебуває на високому рівні.

 Про це свідчить той факт, що у минулому році за результатами усіх змагань регіон посів третє командне місце, випереджаючи Київську та багато інших областей.
Можливо, не останню роль грає у цьому те, що хмельничани мають змогу навчатися азам бойового мистецтва змалечку. Зокрема, у фітнес-клубі “Акула” приймають дітей з шести років, а найактивніших та розвиненіших  ще молодших.
Тхеквондо розвиває у дитини не лише різноманітні фізичні якості, зокрема, гнучкість, координацію, силу та витривалість, а й вольові навички. Адже у досить ранньому віці маленький боєць вже має високі цілі і прагне до чемпіонства. А ще бойове мистецтво дає хорошу психологічну підготовку, навчає згуртованості і командному духу. Це не лише можливість захистити себе, а й у деякій мірі розвинутися духовно.
“У дев'ятирічному віці діти їдуть на змагання в інші міста без батьків, знайомляться з однолітками з усієї України, можуть багато цікавого розповісти друзям”,  розповідає тренер з тхеквондо, майстер спорту міжнародного класу Тетяна Кокідько.
“Бої з тхеквондо досить видовищні, адже проходяться вони у швидкому темпі, у повний контакт, до 80% ударів здійснюється ногами”,  доповнює її колега Людвіг Пухальський, майстер спорту України, володар чорного поясу та першого дану.
Незважаючи на повний контакт і удари ногами у голову, тхеквондо  один з найбезпечніших подібних видів спорту. Бійці – одягнуті у шоломи, жилети, мають на ногах і руках захисні щитки, що суттєво зменшує травматичність. До речі, завдяки такій безпеці тхеквондо  єдиний вид спорту, де б'ються ногами і руками, що входить в програму Олімпійських Ігор.

Ще одна перевага тхеквондо  справедливе оцінювання під час змагань.
“Людський фактор зводиться нанівець, оскільки бали нараховуються автоматично завдяки електронним датчикам, які фіксують удари”,  пояснює Людвіг Пухальський.
Щоб почати займатися, не потрібно мати особливих фізичних даних. Приймають у групи усіх: як хлопчиків, так і дівчаток.
“Даємо шанс усім. У когось виходить краще і він досягає високих результатів на змаганнях, інші ж займаються для себе. Але всі наші вихованці беруть участь у показових виступах, які ми влаштовуємо під час Дня міста та інших святкових заходів,  розповідають тренери.  Заняття дають дітям можливість реалізувати себе, розуміти, що маєш певні досягнення і що на тебе рівняють однолітки”.

На фото:
Людвіг Пухальський та Тетяна Кокідько (крайня справа) із своїми маленькими вихованцями.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую