ye-logo.v1.2

Хмельничани у Скандинавії. Діти-жебраки та люди-кафе у Берліні

Туризм 2508

Мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко діляться своїми спостереженнями у німецькій столиці.

Берлін це туристичне і мультинаціональне місто, де можна почути, як на вулицях або у метро люди спілкуються різними мовами. Місто велике, і цікаві місця розкидані по великій території.
Тут дуже зручна транспортна система, тому навіть із сусідніх міст в Берлін можна дістатися на метро або електричці, одиничний квиток на які коштує 2,6 євро (діє дві години).
“Ми зайшли в Інформаційний центр біля Бранденбурзьких воріт. Там карти Берліна видають не безкоштовно, а за 1 євро. Також у цьому місці можна купити листівку з упакованим шматочком нібито Берлінської стіни. Безкоштовні карти Берліна та транспортної мережі міста можна взяти в інформаційних відділеннях “S Bahn Berlin” на деяких великих станціях метро”, діляться корисною інформацією Аня та Богдан.


Біля Рейхстагу, де туристи витоптали вже майже всю траву, мандрівників здивувала велика кількість жебраків. Переважно це діти зі смаглявою шкірою, які підходять до туристів і просять підписатися на якомусь папірці на підтримку інвалідів.
“Іноді вони прикидалися німими і нічого не говорили при туристах, але коли відходили, починали перемовлятися і сміятися. Якщо люди піддавалися на їхні прохання і підписувалися на папірці, після цього діти починали відверто просити гроші нібито на підтримку їхньої організації. Деякі туристи просто тікали від нав'язливих дітей, розуміючи, що це обман, інші ж давали їм невеликі гроші”, розповідають хмельничани.
Центр міста зараз активно ремонтується, будується і реставрується. Для людей, які працюють там, виставлені цілі хмарочоси з житлових контейнерів.


А біля Берлінського собору завжди можна полежати на зеленій травичці і помилуватися його красою.
У Берліні хмельничани побачили цікаві переносні точки з продажу хот-догів. Усе необхідне обладнання та продукти людина носить просто на... собі.

Читайте також, як хмельничани розвіяли свій стетеотип про характер німців.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую