ye-logo.v1.2

Солдатів Хмельницької служби правопорядку в зону АТО не відправлятимуть. Поки

Суспільство 5453
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

П'ятеро наших військових, яких у заручники взяли донські “казаки”, уже вдома.

Донські “казаки” у Дебальцево 3 червня захопили у заручники п'ятьох військовослужбовців Хмельницького зонального відділу військової служби правопорядку.
Після тривалих перемовин із терористами першим відпустили 26-річного сержанта Олега Афоніна. 19 червня він був уже вдома. 22 червня “казаки” звільнили 34-річного старшого солдата Сергія Дорофеєва та 42-річного сержанта Ярослава Бригу. Останніми 24 червня повернулися у Хмельницький 35-річний прапорщик Василь Ємець та 36-річний сержант Віктор Хомяк.
“Всі живі та здорові. Фізичного насильства до них не застосовували. Хлопці поводили себе мужньо. Я їм дав декілька днів, щоб вони могли привели себе до ладу, зустрілися із рідними. Потім вони приступлять до виконання своїх обов'язків у Хмельницькому,  розповідає начальник Хмельницького зонального відділу військової служби правопорядку полковник Іван Бугай.  На яких умовах їх звільнили, я не знаю. Хмельничан у полоні більше немає. Скоріш за все, їх “здала” місцева міліція, проте стверджувати цього я не можу.”
За фактом захоплення хмельничан у заручники правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 147 "Захоплення заручників". Розслідують справу правоохоронні органи Донеччини. Відповідальність за такий злочин  в'язнення терміном до 15 років.
“З ними працюють психологи, з'ясовується їхній стан, тому їм і надали декілька вихідних днів, щоб вони могли пройти певну реабілітацію та вирішити життєві проблеми. Зокрема, паспорти наших солдатів залишилися у “казаків”, тому потрібно виготовити нові та й попередити те, щоб терористи не оформили якихось кредитів на військових. На сьогоднішній день можу запевнити, що на Схід наших військових не відправлятимуть. Але ми військові, і якщо надійде наказ, будемо їхати”,  додав Іван Бугай.
Чи отримають хмельничани, які перебували у полоні, статус учасника бойових дій, наразі невідомо. Проте усі п'ятеро уже висловили готовність продовжити військову службу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую