ye-logo.v1.2

Хмельничани у Скандинавії. Як аеропорт перетворився на... парк

Туризм 2494
мандрівників
Фото: мандрівників

Мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко розповідають історію про те, як німецька влада дослухалася до думки народу.

Хмельничани виявили, що німці не такі вже правильні, як вони думали. Вони часто переходять дорогу в недозволених місцях, тут існує корупція. Місцеві люди скаржаться, що зараз Німеччина за рівнем корупції різко спустилася у рейтингу і зараз на нижчому рівні, ніж Англія та США.
“Нам все ж здається, що люди в цивілізованих країнах просто звикли завжди скаржитися, і навіть якщо у них все вже добре, вони завжди будуть говорити, що могло б бути ще краще,  – розмірковують Аня та Богдан.  Але прикладом того, що держава в Німеччині все ж прислухається до думки народу, можуть служити останні новини. Буквально три тижні тому в Берліні сталося важлива подія – люди відвоювали собі величезну територію аеропорту”.

Хмельничани вирішили поділитися цією цікавою історією. Аеропорт Темпельхоф, який розташовується в центральній частині Берліна, функціонував з 1920-х по 2008 рік. У 30-ті роки він був найбільшою і однією з найдовших будівель в світі. Але слава пройшла, і в 2008-му році, провівши референдум, його закрили. Ще тоді були плани зробити парк на цій величезній території, а по периметру побудувати житлові будинки. Але в той час проект не був реалізований.


Після закриття аеропорту місцеві жителі мали вільний доступ до його 380 гектарів (це більше 500 футбольних полів). Люди приходили сюди займатися бігом і ходьбою, кататися на роликах і скейтах, велосипедах і самокатах. Інші любили тут гуляти, засмагати або смажити барбекю. З часом всім так сподобалося це місце, що сім'ї приїжджали сюди з протилежних частин міста, щоб активно провести час разом з дітьми і пограти, наприклад, в хокей на роликах.


“Але держава вирішила, що така велика територія поруч з центром міста не повинна пропадати, і згадала про старий проект будівництва будинків по периметру льотного поля. Людям, які звикли щодня або на вихідні приїжджати в Темпельхоф, це, звичайно, не сподобалося, адже вони могли втратити таке прекрасне місце для тренувань та активного дозвілля,  розповідають мандрівники.  Вони зібралися і висловилися проти такої пропозиції. І буквально кілька тижнів тому люди офіційно отримали дозвіл продовжувати користуватися землями аеропорту, що всіх обрадувало. Приємно, коли держава піклується про свій народ!”


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую